Tutustu Škodan sähköautoihin ja ladattaviin hybrideihin

Škodan täyssähköautot ja ladattavat hybridit tekevät sähköllä ajamisesta yksinkertaisesti nerokasta tarjoten nopeat latausmahdollisuudet, pitkät toimintamatkat, kohtuulliset hinnat ja ihastuttavan dynamiikan. Škoda iV -mallisto on täydellinen esimerkki siitä, miten viemme sinut autoilun uudelle aikakaudelle: älykkäästi, taloudellisesti ja hauskasti.

Valitse sinulle sopivin sähköauto tai ladattava hybridi

Sähköauton tai ladattavan hybridin hankinta on hyvä valinta niin sinulle kuin ilmastolle, mutta joitain asioita on hyvä miettiä ennen auton valintaa. Sinulle parhaiten sopiva automalli riippuu siitä, kuinka paljon ajat, missä asut ja minkä kokoisen auton tarvitset. Aloita miettimällä, mikä on sinulle tärkeää:

  • Kuinka pitkiä matkoja ajat? Haluatko ajaa pelkällä sähköllä vai vastaisiko esimerkiksi ladattava hybridiauto paremmin tarpeitasi?
  • Minkä kokoisen auton tarvitset?
  • Voitko asentaa kotilatausaseman ja missä julkiissa latauspisteissä voit ladata autoa? 
    Lue, miten lataat sähköauton

Täyssähköautot

Lue lisää Škodan täyssähköautoista.

Hybridiautot

Lue lisää Škodan hybridiautoista.

Viisi syytä aloittaa sähköautoilu

1. Ajat ympäristövastuullisesti ja hiljaisuudesta nauttien

Ajaessasi sähköautoa et kuormita ympäristöä paikallisilla pakokaasupäästöillä ja aiheutat selvästi vähemmän melusaastetta. Lataamalla autosi uusiutuvalla energialla vähennät edelleen ympäristövaikutustasi.

2. Saat modernin auton huipputekniikalla

Sähköautolla ajaminen tuntuu modernilta ja se vaatii vähemmän huoltoa kuin polttomoottoriauto. Sähköautossa on myös hiljainen moottoriääni ja nopea kiihtyvyys.

3. Ajat pienemmillä kustannuksilla

Pitkällä tähtäimellä on edullisempaa ajaa sähköautolla polttomoottoriauton sijaan. Sähköauto vaatii vähemmän huoltoa, ja sähköauton lataaminen on edullisempaa kuin polttomoottoriauton tankkaus.

4. Lataat auton sujuvasti

Nykypäivän sähköautoilla voi ajaa todella pitkälle yhdellä latauksella. Auton voit ladata mahdollisuuksien mukaan kotona, työpaikalla tai julkisilla latausasemilla.

5. Voit saada täyssähköauton hankintatukea

Uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea kokonaiskustannuksiltaan enintään 50 000 euroa maksavan täyssähköauton hankintaan 1.1.2022–31.3.2023 välisenä aikana.

Škodan sähköautot ja hybridit

Škoda Enyaq iV

Joka solultaan sähköautoksi suunniteltu Enyaq iV tuo uudenlaista latausta elämään. Täyssähköinen Škoda Enyaq iV on Vuoden Auto Suomessa 2022.

Škoda Octavia iV

Nauti elämästä omalla tavallasi. Vaikuttava muotoilu ja ajonautinto, joka saa hymyn nousemaan huulille. Octavia iV on luotu täydentämään päiviäsi.

Škoda Superb iV

Škoda Superb iV:n hienostunut muotoilu, nerokkaat yksityiskohdat ja ajonautinnon viimeistelevät teknologiat tarjoavat arjen ylellisyyttä hieman vaativampaankin makuun.

Škoda Enyaq Coupé iV

Täysin uusi huippuluokan täyssähköinen coupé-katumaasturi on täynnä tunnetta ja mukavuutta. 

Toimintamatka

Škodan jokaisen täyssähköauton ja ladattavan hybridimallin toimintamatka on mitoitettu auton käyttötarkoitukseen riittäväksi. Tilava, mutta ketterä täyssähköinen Enyaq iV on suunniteltu niin kaupunkiin kuin pidemmille matkoille, ja sen toimintamatka on jopa 530 kilometriä (WLTP). Myös ladattavat Octavia iV- ja Superb iV -hybridit on tarkoitettu sekä kaupunkiajoon että pitkien matkojen taittamiseen. Esimerkiksi Superb iV:n yhdistetty toimintamatka sähköllä ja bensiinillä on jopa 930 kilometriä. Škodan ladattavien hybridien toimintamatka on pelkällä sähköllä jopa noin 60-70 km (WLTP).

Auton lataaminen

Škoda-sähköautojen ja ladattavien hybridien lataaminen on varsin helppoa. Ajoakun lataamiseen on tarjolla useita eri vaihtoehtoja ja paikkoja: ladata voi mahdollisuuksien mukaan kotona, työpaikalla, ostoskeskuksessa tai muulla julkisella latauspisteellä. Jos haluat ladata autosi ajoakkua kotona, kannattaa harkita Škoda iV Charger -kotilatauslaitteen hankkimista ja asentamista. Valtuutetut jälleenmyyjämme auttavat valitsemaan sopivan kotilatauslaitteen. Jos haluat käyttää julkisia latauspisteitä, löydät ne helposti esimerkiksi MyŠKODA-sovelluksella tai Löydä lähin latauspiste -sivulta.

Kysymyksiä ja vastauksia sähköautoilusta

Olemme keränneet tänne yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia sähköautoiluun liittyen.