Tutustu Škodan sähköautoihin ja ladattaviin hybrideihin

Škodan täyssähköautot ja ladattavat hybridit tekevät sähköllä ajamisesta yksinkertaisesti nerokasta tarjoten nopeat latausmahdollisuudet, pitkät toimintamatkat, kohtuulliset hinnat ja ihastuttavan dynamiikan. Škodan sähköautomallisto on täydellinen esimerkki siitä, miten viemme sinut autoilun uudelle aikakaudelle: älykkäästi, taloudellisesti ja hauskasti.

Valitse sinulle sopivin sähköauto tai ladattava hybridi

Sähköauton tai ladattavan hybridin hankinta on hyvä valinta niin sinulle kuin ilmastolle, mutta joitain asioita on hyvä miettiä ennen auton valintaa. Sinulle parhaiten sopiva automalli riippuu siitä, kuinka paljon ajat, missä asut ja minkä kokoisen auton tarvitset. Aloita miettimällä, mikä on sinulle tärkeää:

  • Kuinka pitkiä matkoja ajat? Haluatko ajaa pelkällä sähköllä vai vastaisiko esimerkiksi ladattava hybridiauto paremmin tarpeitasi?
  • Minkä kokoisen auton tarvitset?
  • Voitko asentaa kotilatausaseman ja missä julkiissa latauspisteissä voit ladata autoa? 
    Lue, miten lataat sähköauton

Täyssähköautot

Lue lisää Škodan täyssähköautoista.

Hybridiautot

Lue lisää Škodan hybridiautoista.

Neljä hyvää syytä aloittaa sähköautoilu

1. Ajat ympäristövastuullisesti ja hiljaisuudesta nauttien

Ajaessasi sähköautoa et kuormita ympäristöä lainkaan paikallisilla pakokaasupäästöillä ja aiheutat selvästi vähemmän melusaastetta polttomoottoriautoon verrattuna. Lataamalla sähköautosi uusiutuvalla energialla vähennät edelleen jo valmiiksi pienempää ympäristövaikutustasi.

2. Saat modernin ja huolettoman auton huipputekniikalla

Sähköauto on tekniikaltaan moderni, ajoltaan miellyttävä ja vaatii polttomoottoriautoa vähemmän huoltoa. Sähköautossa on myös hiljainen moottoriääni ja välittömän väännön ansiosta nopea kiihtyvyys.

3. Ajat pienemmillä kokonaiskustannuksilla

Erityisesti pitkällä tähtäimellä on edullisempaa ajaa sähköautolla polttomoottoriauton sijaan. Sähköauto vaatii vähemmän huoltoa, ja sähköauton lataaminen on edullisempaa kuin polttomoottoriauton tankkaus.

4. Lataat auton sujuvasti ja joustavasti

Nykypäivän sähköautoilla voi ajaa todella pitkälle vain yhdelläkin latauksella. Auton voit ladata mahdollisuuksien mukaan vaikkapa kotona, työpaikalla tai julkisilla latausasemilla. Kotona lataus hoituu kätevästi esimerkiksi yön yli ja työpaikalla akku latautuu työpäivän aikana. Julkisilla pika- ja suurteholatausasemilla saat ladattua akun nopeasti esimerkiksi matkalla pidettävän tauon yhteydessä.

 

Škodan sähköautot ja hybridit

Škoda Enyaq

Joka solultaan sähköautoksi suunniteltu Enyaq tuo uudenlaista latausta elämään. Täyssähköinen Škoda Enyaq on Vuoden Auto Suomessa 2022.

Škoda Enyaq Coupé

Täysin uusi huippuluokan täyssähköinen coupé-katumaasturi on täynnä tunnetta ja mukavuutta. 

Uusi Škoda Kodiaq

Uusi ulkonäkö, uusi tekniikka. Uudessa Škoda Kodiaqissa on reilut tilat ja huippuluokan liitettävyysmahdollisuudet.

Škoda Superb Combi

Škoda Superb Combi on ympäristöystävällinen ja tilava auto koko perheelle. Se on innovatiivisen ylellinen ja hienostunut.

Škoda Octavia Combi iV

Nauti elämästä omalla tavallasi. Vaikuttava muotoilu ja ajonautinto, joka saa hymyn nousemaan huulille. Octavia iV on luotu täydentämään päiviäsi.

Toimintamatka

Škodan jokaisen täyssähköauton ja ladattavan hybridimallin toimintamatka on mitoitettu auton käyttötarkoitukseen riittäväksi. Tilava, mutta ketterä täyssähköinen Enyaq iV on suunniteltu niin kaupunkiin kuin pidemmille matkoille, ja sen toimintamatka on jopa 530 kilometriä (WLTP). Myös ladattavat Octavia iV- ja Superb iV -hybridit on tarkoitettu sekä kaupunkiajoon että pitkien matkojen taittamiseen. Esimerkiksi Superb iV:n yhdistetty toimintamatka sähköllä ja bensiinillä on jopa 930 kilometriä. Škodan ladattavien hybridien toimintamatka on pelkällä sähköllä jopa noin 60-130 km (WLTP).

Auton lataaminen

Škoda-sähköautojen ja ladattavien hybridien lataaminen on varsin helppoa. Ajoakun lataamiseen on tarjolla useita eri vaihtoehtoja ja paikkoja: ladata voi mahdollisuuksien mukaan kotona, työpaikalla, ostoskeskuksessa tai muulla julkisella latauspisteellä. Jos haluat ladata autosi ajoakkua kotona, kannattaa harkita Škoda iV Charger -kotilatauslaitteen hankkimista ja asentamista. Valtuutetut jälleenmyyjämme auttavat valitsemaan sopivan kotilatauslaitteen. Jos haluat käyttää julkisia latauspisteitä, löydät ne helposti esimerkiksi MyŠKODA-sovelluksella tai Löydä lähin latauspiste -sivulta.

Sähköautot ja hybridit myös yksityisleasingillä

Škoda Yksityisleasing tuo käyttöösi upouuden Škodan kuukausimaksulla.