Miksi valita sähköauto?

Sähköautot hellivät lompakkoa

Ympäristön säästämisen ohella sähköauto säästää selvää rahaa. Sähköautojen käyttö- ja huoltokustannukset ovat pienemmät kuin vastaavan kokoisen polttomoottoriauton. Sähköautoilija voi päästä myös nauttimaan muistakin eduista, esimerkiksi halvemmista pysäköintimaksuista sekä luvasta ajaa polttomoottoriautoilta kielletyillä kaupunkialueilla. Sähköautot on monessa maassa vapautettu myös moottoritiemaksuista.

Lataaminen on nopeaa ja helppoa

Sähköauton ajoakun voi ladata esimerkiksi tavallisesta 230 voltin kotitalouspistorasiasta, kotilatauslaitteella, julkisesta pikalatausasemasta tai julkisesta suurteholatausasemasta. Mitä suurempi latausteho, sitä nopeampi lataus. Kerran kokeiltuasi huomaat, että sähköauto on lähes yhtä helppo ladata kuin älypuhelin.

Ei stressiä toimintamatkasta

Uusien sähköautojen toimintamatkat ovat selvästi pidemmät kuin mitä tavallisissa arkiajoissa yleensä tarvitaan. Säästä, ajotavasta ja kuomasta riippumatta. Sähköautoilla selviytyy myös lomamatkoista ja muista pidemmistä ajomatkoista, koska autojen lataamiseen tarjolla oleva julkisten latausasemien verkosto laajentuu koko ajan, ja esimerkiksi Powerpass-latauskortilla toimivia pika- ja suurteholatausasemia nousee jatkuvasti lisää.

Täyssähkö…

Škoda Enyaq Coupé

Škoda Enyaq Coupé on tyylikäs ja aerodynaaminen sähköauto. Se on saatavissa useampana tehoversiona, joko takavetoisena tai nelivetoisena, ja se yltää jopa yli 560 kilometrin* WLTP-toimintamatkaan.

Škoda Enyaq

Škodan ensimmäinen täyssähkö-katumaasturimalli sisältää runsain mitoin huipputekniikkaa, ja sen WLTP-toimintamatka on jopa yli 550 kilometriä*. Tarjolla on takaveto ja neliveto, sekä useampi tehoversio.

…vai ladattava hybridi?

Škoda Superb Combi iV

Tämän lippulaivamallimme ladattavan hybridiversion suurin yhteisteho on 150 kW (204 hv), suurin yhteisvääntö 350 Nm ja WLTP-toimintamatka sähköllä jopa yli 130 kilometriä*.

Škoda Kodiaq iV

Škodan ensimmäisen ladattavan hybridikatumaasturin suurin yhteisteho on 150 kW (204 hv), suurin yhteisvääntö 350 Nm ja WLTP-toimintamatka sähköllä jopa yli 120 kilometriä*.

Kuinka paljon Škodani maksaisi?

Valitsemalla sähköauton saat monia etuja

Polttomoottoriautoa pienemmät käyttö- ja huoltokustannukset sekä monissa maissa toteutetut sähköautojen hankintatuet, esimerkiksi verohelpotuksina, tekevät sähköautoista taloudellisesti kiinnostavan vaihtoehdon.

Julkinen lataus

MyŠkoda-sovelluksen Powerpassilla ja Powerpass-latauskortilla käytettävissäsi on Euroopassa yli 630 000 julkista latausasemaa.

Kotilataus

Auton lataaminen kotona on helppoa kätevällä Škoda iV Charger -kotilatauslaitteella. Sähköautoa voi ladata myös tavallisesta kotitalouspistorasiasta.

Miten löydän julkisen latausaseman?

Vinkkejä ja neuvoja

Škoda Enyaqin käyttöön

Sähköllä liikkumisen avuksi MyŠkoda-sovellus

MyŠkoda-sovelluksen Powerpassilla ja yhdellä latauskortilla pystyt lataamaan autosi ympäri Eurooppaa. Löydät olennaisimmat lataustiedot ja maksut näppärästi samasta sovelluksesta. Kaikki lataukseen liittyvä yhdessä paikassa.

Onko mielessäsi jotain kysyttävää?

SähköautotAjoakutLatausPowerpass
Tiedätkö, miten ladattava hybridi, kevythybridi ja täyssähköauto eroavat toisistaan?
Tiedätkö, kuinka pitkä on ajoakun käyttöikä?
Tiedätkö, miten lataat sähköautosi?
Tiesitkö, että voit ladata autosi yhdellä kortilla ympäri Eurooppaa?
Škoda Storyboard

eMobility