Historiamme on rakentaa tulevaisuutta

Jo vuodesta 1895 olemme valmistaneet edistyksellisiä autoja. Autoja edellä aikaansa. Pioneerihenki näkyi aluksi polkupyörissä, sitten moottoripyörissä ja lopulta autoissa. Vahva sitoutumisemme muotoilun, toiminnan ja innovaatioiden yhdistämiseen on ollut kekseliään toimintamme perusta jo 125 vuoden ajan. Nyt vuonna 2020 käännämme katseen hetkeksi pois tulevaisuudesta ja juhlimme kuluneita vuosiamme.

Tarina vailla vertaistaan

Tule mukaamme Škoda-muistojen matkalle. Se alkaa yrityksen perustamisesta 1895, ja historian havinaa tulvillaan se johtaa nykypäivään, täynnä unohtumattomia automalleja ja kiehtovia hetkiä.

Istu rattiin

Lähde ajelulle Škoda-vintagemallilla. Siirry ajassa taaksepäin ja istu L&K Škoda 110 -auton rattiin. Tee kiehtova kierros vanhassa Prahassa ja näet paljon mielenkiintoista. Muutakin kuin vain auton, jossa istut.

Škoda Heritage: 360° Historical Test

Perustajat

Václav Laurinin ja Václav Klementin kumppanuus ja yhdessä perustama yritys loivat menestystarinamme pohjan.

LAURIN JA KLEMENT

ŠKODA-menestystarina alkaa vuodesta 1895 ja herroista Václav Laurin ja Václav Klement. Saman etunimen ja pyöräilyharrastuksen lisäksi heillä oli muutakin yhteistä: vahvan luova ja kekseliäs mieli.

KUINKA KAIKKI ALKOI

Meitä muokanneita hetkiä

Matkamme varrella on otettu useita merkityksellisiä edistysaskelia, jotka tietä viitoittaen ovat kuljettaneet meitä eteenpäin. Katsotaan niitä yhdessä ja tutustutaan sitten vuosien mittaan valmistamiimme malleihin.

Yli 100 vuotta kilvanajoa

Mladá Boleslavissa vuonna 1895 alkunsa saanut yritys on vuosien mittaan valmistanut monia legendaarisia kilpa- ja ralliautoja. Näillä unohtumattomilla koneilla on voitettu monta kisaa. Škoda-moottoriurheiluhistorian kiehtoviin vaiheisiin kannattaa tutustua.

Lue lisää

Keksinnöllisyyden symboli

Konepeltiä koristava siipinuolilogo viestii autonvalmistuksen kehityksen pitkästä, innovatiivisuutta täynnä olevasta perinteestä. Škoda-logokin on kehittynyt ajan saatossa. Perehdy sen kehityksen vaiheisiin ja piipahda Škoda-museossa.

Intohimon voima

Historia ei ole vain mennyttä aikaa. Se on kokoelma ajassa säilyviä tarinoita. Škodan pitkän historian kunniaksi loimme aikajanan tunteista, emme tunnetuista tapahtumista. Autoillamme ajavat ihmiset sopivat parhaiten Škodan perinteiden vaalijoiksi.

Nykyhistorian automallit

Škodan uuden ajan historia alkaa vuodesta 1991, kun Škodasta tuli osa Volkswagen-konsernia. Tuolloin ensimmäinen nykyhistorian malli Favorit oli jo markkinoilla, ja Škodan muuttuminen nykyaikaisten automallien valmistajaksi oli käynnissä. Nyt voit tutustua tuohon autoon ja sen jälkeen valmistettuihin automalleihin.

Škoda-museo

Koe Škoda-historia livenä museossamme, jossa esittelemme ikonisten menneiden automalliemme rinnalla viimeisimpiä futuristisia konseptiautomallejamme.