Sähköauton ja ladattavan hybridin lataus julkisessa latauspisteessä

Sähköautojen yleistymisen myötä julkisia latauspisteitä tulee tarjolle jatkuvasti lisää. Paikkoja auton lataamiseen on siten käytettävissä yhä enemmän: esimerkiksi katujen varsilla, pysäköintipaikoilla, markettien pihoilla ja kauppakeskuksissa. Myös eri päivittäistavaraketjut laajentavat sähköauton latauspisteverkostojaan säännöllisesti.
Löydä lähin latauspiste

Pikalatauksella lataat nopeasti

Kun olet tien päällä ja lataustarve tulee eteen, DC-pikalatauspisteissä lataat autosi nopeasti. Tällöin käytetään tehokkaampaa DC-tasavirtalatausta. Enyaq iV:n ajoakun saa pikalatauspisteestä ladattua 80-prosenttisesti (10–80 % SOC) jopa alle 40 minuutissa (jos 100 kW tai 125 kW latausvalmius).

On tärkeää tiedostaa, että akun ollessa kylmä, sen kyky ottaa suuria lataustehoja vastaan heikkenee merkittävästi ja ilmoitetusta maksimilataustehosta voidaan jäädä selvästikin. Akun optimaalinen lämpötila pikalatausta varten on yli +20 celsiusastetta ja akun lämpötilan laskiessa esimerkiksi nollaan, maksimilataustehosta on tyypillisesti käytössä enää noin 30 %. Kylmän akun latauksessa varaustilan merkitys lataustehoon kasvaa selvästi. Kylmällä akulla parhaaseen mahdolliseen lataustehoon päästään, kun akun varaus on latauksen alussa alle 10 %.

Kuinka kauan sähköauton lataus kestää?

Pikalataus (DC)

120 – 135 kW
Latausaseman (DC) Mode 4 -latauskaapelilla
Latausajat (10⁠–80 % SOC)
Enyaq iV 60 – 35 min
Enyaq iV 80 – 38 min

Lataus vaihtovirralla (AC)

11 kW
Mode 3 -latauskaapelilla
Latausajat (5-100 % SOC)
Enyaq iV 60 – 6 h 15 min
Enyaq iV 80 – 7 h 30 min

Mitä sähköauton julkinen lataus maksaa?

Kun lataat autoa julkisella latausasemalla, maksat yleensä kWh:lta tai latausminuutilta. Tarkista tarkempi hinnoittelu suoraan latauspisteiden palveluntarjoajilta.

Lataa yhdellä kortilla missä tahansa

Virtaa elämään – Powerpass by Elli

Powerpass-latauskortin avulla voit ladata sähköautosi useimpien palveluntarjoajien julkisilla latausasemilla. Yksi kortti mahdollistaa autosi akun lataamisen käytännössä missä vain. Lisäksi näet kaikki lataustietosi ja -maksusi selkeästi yhdessä sovelluksessa. Powerpass on ollut saatavilla ensimmäisen Enyaq iV -mallin lanseerauksesta lähtien. Voit käyttää sitä myös suuritehoisilla IONITY-pikalatausasemilla. Powerpass-palvelut tarjoaa Elli – Volkswagen Group Charging GmbH.

Löydä lähin latauspiste