Ladattavat hybridit

Sähköauton ja perinteisen polttomoottoriauton yhdistelmänä ladattava hybridi on oiva liikkumisväline kaikenlaisilla ajomatkoilla. Kaupungissa auto liikkuu hiljaisesti ja mukavasti sähköllä. Ladattavalla hybridillä voidaan ajaa pelkästään sähköllä, jolloin toimintamatka on jopa 60–70 kilometriä. Pidemmillä matkoilla taival taittuu osittain bensiinimoottorin avustuksella. Ladattavan hybridiauton ajoakun lataamiseen on tarjolla useita eri mahdollisuuksia ja paikkoja: esimerkiksi kotona, työpaikalla tai vaikkapa ostoskeskuksessa.

Škoda Octavia iV

Nauti elämästä omalla tavallasi. Vaikuttava muotoilu ja ajonautinto, joka saa hymyn nousemaan huulille. Octavia iV on luotu täydentämään päiviäsi.

Škoda Superb iV

Škoda Superb iV:n hienostunut muotoilu, nerokkaat yksityiskohdat ja ajonautinnon viimeistelevät teknologiat tarjoavat arjen ylellisyyttä hieman vaativampaankin makuun.

Škoda Octavia Combi iV

Škoda Octavia Combi iV on suunniteltu koko perheen tarpeisiin. Se tarjoaa muotoilun ja toimivuuden täydellistä harmoniaa.

Škoda Superb Combi iV

Škoda Superb Combi IV on ympäristöystävällinen ja tilava auto koko perheelle. Se on innovatiivisen ylellinen ja hienostunut.

Kevythybridit

Kevythybridi lataa akkunsa paljolti jarrutusenergian talteenotolla ja vähentää samalla polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä. Näin auton polttomoottoria kuormitetaan vähemmän esimerkiksi alhaisilla nopeuksilla ajettaessa. Kevythybridi kiihtyy ripeämmin ja rullaa jopa polttomoottori sammutettuna. Kevythybridiversiossa voimanlähteenä toimivan bensiinimoottorin lisänä on tehokkaampi akku, sähkömoottori ja 48 voltin sähköjärjestelmä.

Mitä eroa on ladattavalla hybridillä ja kevythybridillä?

Ladattavissa hybrideissä (PHEV) on perinteisen polttomoottorin ohella sähkömoottori. Auton ajoakkua ladataan ulkoisesta virtalähteestä. Myös kevythybridissä (MHEV) on polttomoottorin lisäksi sähkömoottori, mutta ulkoisesta virtalähteestä lataaminen ei ole mahdollista.