Uusi ŠKODA SCALA -malli julkistettu

December 6, 2018
Uusi ŠKODA SCALA -malli julkistettu

Uuden ŠKODA Scalan ensiesittely

Uusi luonne, uusi tekniikka ja uusi nimi: ŠKODA laajentaa suositun perheautokokoluokan mallistoaan uudella Scalalla. Uutuudessa käytettävän skaalautuvan MQB -perustekniikan avulla saadaan toteutettua Škodalle ominaiseen tapaan mainiot sisätilat kompakteissa ulkomitoissa sekä useita tässä kokoluokassa innovatiivisia kuljettajan avustinjärjestelmiä.

ŠKODA esitteli uuden perheautokokoluokan automallin Tel Avivissa 6. joulukuuta 2018.

Uuden ŠKODA-mallin sisätilakonsepti noudattaa ŠKODA VISION RS -konseptiauton viitoittamaa tietä. Uuden ŠKODA SCALA -mallin myötä tämä tunteisiin vetoava design toteutetaan ensimmäistä kertaa ŠKODA-sarjatuotantomallissa. Täysin uudenlainen mittaristo mukailee saumattomasti ulkopuolen jännittävää muotokieltä. Korkealle sijoitettua näyttöä kehystävä muotolinja myötäilee konepellin muotoja luoden näytön alapuolelle ergonomisen rannetuen kosketusnäy-tön miellyttävää käyttöä varten. Kojelaudan ja ovien koristelistojen pehmeissä pinnoissa on kookkaita kuvioita ja uusi erityinen pintakuviointi. Ne jäljittelevät kristallimaisia piirteitä ja määrittävät ŠKODA-automerkin tyylin tulevaisuudessa.

Tekniikka, muotoilu ja liitettävyys

Täysin uuden automallin aktiivinen ja passiivinen turvallisuus ovat erinomaista tasoa. Varustus sisältää esimerkiksi LED-ajovalot ja LED-takavalot. Reilut tilat riittävät sekä matkustajille että matkatavaroille. Autossa on tietenkin toteutettu useita Simply Clever -ratkaisuja. Moottorivaihtoehtoja on kaikkiaan viisi, ja niiden tehot ovat välillä 66 kW (90 hv) ja 110 kW (150 hv).

Tässä viisiovisessa hatchback-mallissa yhdistyvät tunteisiin vetoava muotoilu, erinomaisen toimiva kokonaisuus ja viimeisimmän tekniikan mukainen liitettävyys. Uudessa ŠKODA SCALA -mallissa on siirretty sarjatuotantoon se tunteita herättävä muotokieli, joka tämänvuotisessa Pariisin autonäyttelyssä ihastutti VISION RS -konseptiautomallin muotoiluna. Myyntiin uutuusmalli tulee alkukesästä 2019.

Tuoreimmat uutiset