Vuonna 2017 valmistettu jo miljoona Škodaa

October 31, 2017
Vuonna 2017 valmistettu jo miljoona Škodaa

› Tuotannon kasvuun ovat vaikuttaneet Octavian, Fabian ja Superbin ohella ison katumaasturin Kodiaqin menestys

› Menestystarina: Škodan tuotanto on seitsenkertaistunut sitten vuoden 1991

Ennätyskurssilla jälleen kerran: ŠKODA AUTO kansainvälisine yhteistyökumppaneineen on kuluvana vuonna valmistanut jo miljoona autoa.

Vuosi 2017 on neljäs perättäinen vuosi, jonka aikana autojen tuotantomäärä yltää seitsemännumeroisiin lukuihin. Milloinkaan aiemmin vuoden miljoonas auto ei ole valmistunut jo lokakuussa. Tämän menestyksen takana ovat etenkin Škodan mallit Octavia, Fabia ja Superb. Lisäksi iso katumaasturi ŠKODA KODIAQ on tuonut kasvua vuoden 2017 kuluessa. Jatkossa myös uusi ŠKODA KAROQ tulee lisäämään kasvua.

“Miljoonan auton vuosituotantomäärän saavuttaminen on meille tärkeä merkkipaalu”, kertoo ŠKODA AUTON tuotannosta ja logistiikasta vastaava hallituksen jäsen Michael Oeljeklaus. “Tämä jo nyt saavutettu kappalemäärä osoittaa tuotantolaitostemme tehoa ja tiimimme kykyjä ja osaamista. Tänäkin vuonna, jälleen kerran, tavoitteemme on uusi tuotantoennätys,” Oeljeklaus lisää.

Yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa kansainvälisesti toimiva ŠKODA AUTO on saavuttanut neljäntenä vuotena peräkkäin miljoonan valmistetun auton rajan. Tšekin Mladá Boleslavissa perustettu perinteikäs autonvalmistaja ylsi tähän merkkipaaluun vuoden kuluessa varhaisemmin kuin koskaan aiemmin. Erinomaisen kysyttyjen mallien ŠKODA OCTAVIA, FABIA ja SUPERB ohella uusi katumaasturi ŠKODA KODIAQ on vaikuttanut tuotantomäärien kasvuun. Sen tuominen markkinoille alkuvuodesta 2017 merkitsi ŠKODA AUTON uuden katumaasturimalliston tuotannon käynnistymistä osana Strategia 2025 -ohjelmaa. ŠKODA-automalliston uutuus, kompaktikokoinen katumaasturi ŠKODA KAROQ, on pian tulossa markkinoille eri maissa.

Miljoonan valmistetun auton raja saavutettiin jo lokakuun lopussa, mikä jälleen kerran kertoo ŠKODA AUTON positiivisesta kehityksestä viimeisen 25 vuoden aikana. Vuonna 1991 tapahtuneen Volkswagen-konserniin liittymisen jälkeen perinteisen tšekkiläisen autonvalmistajan tuotanto on seitsenkertaistunut. Alueellisesta toimijasta on kasvanut suurten tuotantomäärien yritys. Silloin ennen tuotantolinjoilta valmistui vain yhtä automallisarjaa ja nyt seitsemää, joissa on yhteensä yli 40 erilaista mallivaihtoehtoa.

Tuoreimmat uutiset