Uudelle ŠKODA Octavialle viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä

December 4, 2019
Mladá Boleslav 4. joulukuuta 2019. Huippupisteet uudelle OCTAVIA-mallille: myydyimmän ŠKODA-automallin neljäs sukupolvi sai täydet viisi tähteä riippumattomissa Euro NCAP -törmäystesteissä. OCTAVIA on näin yksi markkinoiden turvallisimmista perhekokoluokan automalleista. Lapsimatkustajien turvallisuudesta saaman 88 prosentin tuloksen myötä OCTAVIA lunasti paikkansa kaikkien tähän asti testattujen automallien ehdottomassa kärkijoukossa. Sen erinomainen kokonaistulos jatkaa ŠKODA-autojen maksimipisteperinnettä autojen törmäysturvallisuutta mittaavassa, arvostetussa testikokonaisuudessa. Neljännen sukupolven OCTAVIA seuraa täten aiempia viiden tähden saaneita ŠKODA-automalleja, joihin lukeutuvat muun muassa katumaasturimallit KODIAQ ja KAROQ, perheautoluokan SCALA ja crossover-katumaasturimalli KAMIQ.

› Neljännen sukupolven ŠKODA OCTAVIA on yksi turvallisimmista perhekokoluokan automalleista

› Škodan myydyin automalli sai aikuismatkustajien turvallisuudesta 92 prosenttia maksimipisteistä

› Lapsimatkustajien turvallisuudesta saatu tulos 88 prosenttia takaa autolle paikan kirkkaassa kärkijoukossa

Teknisestä tuotekehityksestä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Christian Strube: "Olemme erittäin tyytyväisiä uuden Octavian Euro NCAP -törmäystesteissä saamaan viiden tähden tulokseen. Teemme kovasti töitä sen eteen, että autojemme aktiivinen ja passiivinen turvallisuus paranevat entisestään ja että tielläliikkujat voivat nauttia maksimaalisesta turvallisuudesta. Viime vuosina kaikki uudet automallimme ovat yltäneet maksimipisteisiin törmäysturvallisuuden arvostetussa vertailutestikokonaisuudessa. Scalan ja Kamiqin jalanjäljissä OCTAVIA on kolmas ŠKODAautomalli, joka on yltänyt vuonna 2019 tähän huipputulokseen. Uuden sukupolven kattavaa turvavarustusta täydentävät totutusti lukuisat avustinjärjestelmät, joita on aiemmin ollut tarjolla vain kalliimman hintaluokan autoihin."

Uuden ŠKODA OCTAVIA Combin vaativista Euro NCAP:n törmäys- ja turvallisuustesteistä saama täyden viiden tähden tulos koskee myös Octavian liftback-mallia. Myydyimmän ŠKODA-automallin neljäs sukupolvi suoriutui erityisen hyvin lapsimatkustajien suojauksessa. Octavian saavuttama tulos 88 prosenttia enimmäispisteistä on yksi parhaista tuloksista koskaan ja sama pätee auton avustinjärjestelmien tulokseen 79 prosenttia maksimipisteistä. Aikuismatkustajien suojauksesta OCTAVIA sai 92 prosenttia kaikista mahdollisista pisteistä.

Uuden Octavian lukuisiin avustinjärjestelmiin lukeutuvat törmäyksen väistöavustin Collision Avoidance Assist, risteysalueen kääntymisavustin Turn Assist ja oven avausvaroitin Exit Warning, jotka ovat nyt tarjolla ensimmäistä kertaa ŠKODA-automalliin. Ennakoivan jalankulkija- ja pyöräilijäsuojan sisältävä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist varoittaa kaupunkiliikenteessä uhkaavasta törmäyksestä kuljettajaa optisesti, akustisesti ja tarvittaessa kevyesti jarruja käyttämällä. Hätätilanteessa järjestelmä jarruttaa auton automaattisesti pysähdyksiin. Side Assist - kaistanvaihtovaroitin pystyy havaitsemaan jopa 70 metrin päästä takaa lähestyvät tai sokeassa kulmassa ajavat ajoneuvot. Järjestelmä pystyy siten tehokkaasti varoittamaan kuljettajaa vaaratilanteista moottoriteillä ja monikaistateillä.

Tuoreimmat uutiset