ŠKODA tukee Helsinki-avun toimintaa

April 15, 2020
Helsinki-apu käynnistettiin maaliskuun lopulla ikääntyneiden kaupunkilaisten tueksi. Toiminnassa on mukana myös ŠKODA, jonka tuella kauppakassit kulkevat kotioville Scala-autojen kyydissä.

Helsingin kaupungin, seurakuntien, järjestöjen ja vapaaehtoisten yhteistyömalli on tarkoitettu kaikille yli 70-vuotialle helsinkiläisille, jotka tarvitsevat apua arkeen ja asiointiin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Asiointi- ja keskustelutuen piirisissä on noin 80 000 kaupunkilaista.

Puhelinpalvelun kautta ikääntyneet kaupunkilaiset saavat apua kauppaostosten tekemiseen. Kauppakassien tilaamista, ostamista ja jakelutoimintaa varten on perustettu 18 koordinaatiopistettä eri puolille Helsinkiä. Tässä työssä tärkeässä roolissa ovat myös yritysyhteistyökumppanit: esimerkiksi ruokatilauspalveluista vastaa HOK-Elanto, puhelinpalvelusta Genesys Oy ja jakeluautoista Škoda.

”En ole koskaan ollut mukana työssä, jossa yritykset tarjoavat meille apuaan ennen kuin sitä on ehditty edes pyytää”, Helsinki-avun johtaja Tiina Hörkkö hymyilee.

Hörkkö oli miettinyt pari iltaa, miten kasvavaan tarpeeseen voitaisiin vastata entistä tehokkaammin ja kauppakassien jakelu saataisiin hoidettua kotona oleville mahdollisimman turvallisesti. Seuraavana päivänä hän sai puhelun.

Škoda tarjosi puhelimessa Helsinki-avun käyttöön autoja, jotka valjastettiin nopeasti jakelutehtäviin. Helsinki-avun brändiin teipatut valkoiset Scalat näkyvät nyt kaupungin katukuvassa hyvällä asialla.

”Olemme iloisia voidessamme olla mukana tärkeän toiminnan tukena, jotta mahdollisimman moni saisi turvallisesti apua arkeensa poikkeusolosuhteiden aikana”, Škodan viestintäpäällikkö Kari Aalo sanoo.

Lue koko juttu: skodamagazine.fi

Tuoreimmat uutiset