ŠKODA Frankfurtin autonäyttelyssä 2019: ympäristövastuullinen tulevaisuus

8. září 2019
Mladá Boleslav ja Frankfurt 9. syyskuuta 2019. Tänä vuonna markkinoille esitellään Škodan uusi iV-alatuotemerkki ja Škodan kaksi ensimmäistä voimalinjassaan sähköä hyödyntävää sarjatuotantoautomallia. Ne ovat Škodan ensimmäinen ladattava hybridi SUPERB iV ja täyssähköauto CITIGOe iV. Niiden myötä ŠKODA aloittaa sähköllä ajamisen aikaan siirtymisen. SUPERB iV -pistokehybridin ohella uusi, jykevä SUPERB SCOUT täydentää Škodan lippulaivamallin mallistoa. Perheautokokoluokan SCALA ja crossover-katumaasturi KAMIQ ovat molemmat nyt saatavissa uusina erikoismalleina: huippuvarustellut MONTE CARLO -erikoismallit henkivät sporttista elämäntyyliä. Škodan automallisto täydentyy lisäksi kahdella uudella G-TEC-mallilla, jotka käyttävät polttoaineenaan erityisen ympäristöystävällistä biokaasua tai maakaasua (CNG). ŠKODA jatkaa johdonmukaisesti 2025 Strategy -ohjelmansa toteuttamista myös digitalisaatiossa: ŠKODA AUTO DigiLab on tuonut markkinoille useita uusia digitaalisia palveluja.

Sähköistyvä autoilu: ŠKODA aloittaa uuden aikakauden esittelemällä alamerkkinsä iV
Toukokuun puolivälissä tänä vuonna ŠKODA esitteli uuden eMobility-alatuotemerkkinsä iV Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa. Samassa yhteydessä ŠKODA esitteli kaksi ensimmäistä voimalinjassaan sähköä hyödyntävää automalliaan: täyssähköauton CITIGOe iV ja ladattavan hybridin SUPERB iV. Kummankin tavoite on myös sähköllä liikuttaessa olla Simply Clever, eli latautua nopeasti, saavuttaa pitkä toimintamatka ja olla järkevän hintainen. ŠKODA on näin virallisesti astunut autoilun sähköistymisen aikakauteen ja ottanut suunnan kohti menestystä tulevaisuudessa. Volkswagen-konsernin sähköautokomponenttien valmistus alkoi Mladá Boleslavissa syyskuussa 2019. ŠKODA panostaa sähköautojen tehokkaan latausverkoston toteuttamiseen: vuoteen 2025 mennessä sen on tarkoitus saada pystytettyä 7 000 latauspistettä tehtaidensa ja toimipisteidensä yhteyteen. Investoinnin suuruus on 32 miljoonaa euroa. Lisäksi ŠKODA on perusteellisesti valmistautunut autojen sähköistymisen vaatimuksiin tuotannossaan, sillä jo yli 13 000 työntekijää on koulutettu sähköautojen valmistamiseen.

Škodan ensimmäiset sähköä hyödyntävät automallit: ŠKODA SUPERB iV ja CITIGOe iV
ŠKODA SUPERB iV ja ŠKODA CITIGOe iV ovat Škodan 124-vuotisen historian ensimmäiset voimalinjassaan sähköä hyödyntävät sarjatuotantomallit. Alkuvuodesta 2020 markkinoille tulevassa SUPERB-lippulaivamallin ladattavassa hybridissä on sekä sähkömoottori että taloudellinen bensiinimoottori. CITIGOe iV on Škodan ensimmäinen sarjavalmisteinen täyssähköauto. Sen voimanlähteenä on 61-kilowattinen sähkömoottori. Auton toimintamatka on jopa 260 km. Koska se liikkuu pelkästään sähköllä, paikallisia päästöjä ei synny lainkaan.

ŠKODA SUPERB nyt saatavissa myös SCOUT-mallina
Kolmannen sukupolven ŠKODA Superbiin tehtiin neljän vuoden tuotantoajan jälkeen suunnitelmien mukainen malliuudistus. Muutokset keskittyivät hienovaraisesti ulkonäköön ja vahvasti uuden tekniikan toteuttamiseen. Superbista on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla myös jykevä SCOUT-malli. Yhtenä uutena teknisenä kohokohtana on nostettava esiin Matrix LED-ajovalot. Ainoastaan Combina saatava ŠKODA SUPERB SCOUT yhdistää offroad-ominaisuudet – kuten koria suojaavat elementit, neliveto ja suuremman maavaran – tyylikkääseen ja monikäyttöiseen farmarimalliin sekä koko SUPERB-malliston tunnetun vahvoihin perusominaisuuksiin.

MONTE CARLO ja G-TEC: uudet SCALA- ja KAMIQ-mallit
MONTE CARLO -erikoismalleilla ŠKODA tuo perheautokokoluokan SCALA-mallistoon ja crossover-katumaasturin KAMIQ-mallistoon tarjolle sporttiset lifestyle-versiot. Kumpaakin automallia leimaavat korostetun mustat designyksityiskohdat ja huipputason varustelu. SCALA G-TEC ja KAMIQ G-TEC täydentävät Škodan ympäristövastuullisten ja taloudellisten bio-/maakaasuautojen mallistoa.

ŠKODA AUTO DigiLab: innovatiivinen osaaminen ja digitaalisen kehityksen asiantuntemus
ŠKODA AUTO DigiLab on oleellinen tekijä monessa digitalisaation innovaatioprosessissa. DigiLabin innovaatiokeskukset Prahassa, Tel Avivissa ja Pekingissä edistävät Škodan kehitystyöasiantuntemus-ta kaikessa digitalisaatioon liittyvässä. Monista kiinnostavista projekteista mainittakoon lasten, vanhusten ja vammaisten CareDriver-liikkumis- ja sosiaalipalvelu, sähköskoottereiden yhteiskäyttöpalvelu BeRider Prahassa ja WeShare.

WeShare on sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden päästöttömään ja ympäristövastuulliseen liikkumiseen suurkaupunkialueella. Siten WeShare auttaa pitämään kaupungit puhtaampina ja melusaasteettomampina sekä enemmän elämisen tilaa kaikille tarjoavana. Volkswagen käynnisti WeShare-palvelun Berliinissä kesäkuussa 2019, ja yhteistyössä Škodan kanssa se laajenee Prahaan vuonna 2020.

Tuoreimmat uutiset