ŠKODA Connect LITE liittää auton näppärästi älylaitteisiin

21. ledna 2020
21. tammikuuta 2020. ŠKODA Connect LITE tarkoittaa uutta, edistyksellistä liitettävyyttä aiempien vuosimallien ŠKODA-automalleille. DataPlug on saatavissa alkuperäisenä ŠKODA-lisävarusteena valtuutetuista ŠKODA-jälleenmyyjäliikkeistä. Sen avulla moni ŠKODA-automalli voidaan liittää älylaitteisiin kuten älypuhelimeen tai tablettiin.

› ŠKODA DataPlug lähettää auton tiedot älypuhelimeen
› ŠKODA Connect LITE saatavissa Suomessa
› Yhteensopiva ŠKODA-mallien kanssa vuosimallista 2008 alkaen

Auton kattava liitettävyys merkitsee käytön mukavuutta ja turvallisuutta kaikissa nykyisissä ŠKODA-automalleissa. Uusi ŠKODA Connect LITE mahdollistaa auton liitettävyyden myös silloin, kun aiemman vuosimallisissa autoissa ei vielä ole ŠKODA Connect -palveluja ja -toimintoja. Nyt myös näiden autojen ŠKODA-asiakkaat voivat älypuhelimellaan päästä käsiksi autonsa tärkeisiin tietoihin ja ottaa kätevästi yhteyden ŠKODA-jälleenmyyjäverkostoon, saada muistutuksen lähestyvästä huollosta tai saada nopeasti lisätietoja soittamalla ŠKODA Asiakaspalveluun. Asiakas tarvitsee älypuhelimen lisäksi vain ŠKODA DataPlugin, joka on saatavissa alkuperäisenä ŠKODA-lisävarusteena.

ŠKODA DataPlug ja ŠKODA Connect LITE -sovellus otetaan käyttöön useassa Euroopan maassa. ŠKODA DataPlug on saatavissa koko ŠKODA-huoltoverkostosta alkuperäisenä ŠKODA-lisävarusteena.

Helppo asentaa, toimii automalleissa ŠKODA Citigosta ŠKODA Superbiin
Ennen kuin ŠKODA DataPlug asennetaan autoon, asiakas lataa uuden, ilmaisen ŠKODA Connect LITE -sovelluksen iPhone-puhelimeensa Apple App Storesta tai Android-puhelimeensa Google Play Storesta, käynnistää sovelluksen ja noudattaa sen ohjeita. Sitten asiakas liittää ŠKODA DataPlugin autonsa diagnoosipistokkeeseen ja luo sovelluksella Bluetooth-yhteyden DataPlugin ja sovelluksen välille. Puhelimen normaalit Bluetooth-yhteydet jäävät vapaasti käytettäväksi. Asennuksen viimeistelyyn tarvittava PIN-koodi löytyy ŠKODA DataPlugin pakkauksesta. Seuraavaksi asiakkaan on valittava ensisijainen ŠKODA-huoltokumppaniliike ja syötettävä oma henkilökohtainen ŠKODA ID -tunnuksensa, minkä jälkeen asiakas pääsee rekisteröimään tarjolla olevat palvelut käyttöönsä.

Sovelluksessa monia toimintoja ja palveluja
ŠKODA Connect LITE -sovellus antaa palautetta ajotavasta. Se parantaa turvallisuutta, pienentää kustannuksia ja kehittää ajotapaa. Asiakas voi monien hyödyllisten toimintojen ohella myös pitää ajopäiväkirjaa. Sovelluksessa on kahdeksan päätoimintoa: ‘Oma ŠKODA’, ‘Matkat’, ‘Tilastot’, ‘Omat haasteeni’, ‘Huoltokumppani’, ‘Pysäköintipaikka’, ‘Tankkausseuranta’ ja ‘Apua’-osio tärkeine yhteystietoineen.

Oma ŠKODA -toiminto kertoo tietoja auton kunnosta, polttoainemäärästä, huoltoväleistä ja ajetuista matkoista – eli ŠKODA-auton kunnosta. Asiakas voi hallinnoida ja viedä matkojensa tietoja käyttämällä Matkat-toimintoa. Digitaalinen ajopäiväkirja tallentaa kaikki matkojen yksityiskohdat lähdöstä perille. Kätevällä PDF-tiedostovientitoiminnolla tästä hyötyy myös työmatkojen ajamisessa. Tilastot-toiminnolla saa helppolukuiset kaaviot, joiden perusteella asiakas voi muuttaa ajotapaansa polttoaineen säästämiseksi.

Haasteeni-toiminto merkitsee hauskaa, uutta ulottuvuutta ajamiseen. Kun asiakas hyväksyy haasteen, hän kerää pisteitä ja saa palkintoja sekä voi verrata tuloksiaan muihin kuljettajiin. Sovelluksen Pysäköintipaikka-toiminto auttaa löytämään pysäköidyn auton luokse takaisin. Tankkausseurantatoiminto helpottaa polttoaineen kuluseurannassa. Sen avulla asiakas tietää tankkauspaikkojen tarkat sijainnit ja tankkauskustannukset. Sovellukseen tallennetaan asiakkaan ensisijaiseksi valitsema huoltokumppaniliike. Näin yhteyden ottaminen ja ajanvarausten tekeminen sujuu helpommin. Jos autolla joudutaan onnettomuuteen tai jos jokin punainen varoitusvalo syttyy, sovelluksen avulla on helppo ottaa yhteys ŠKODA Ajoturvaan.

ŠKODA Connect LITE mahdollistaa myös auton polttoainetoimisen lisälämmittimen käytön sovelluksella mistä ja milloin vain. Koska muut yhteydet auton ja puhelimen välillä tapahtuvat lähiyhteydessä Bluetoothilla, tätä varten tarvitaan autoon erillinen, datayhteydellä varustettu yksikkö. Samoin kuin DataPlug, tämä dfreeeze-niminen yksikkö on saatavilla kaikista ŠKODA-huolloista.

Kohtuuhintainen liitettävyysratkaisu
ŠKODA Connect LITE -sovellus on ladattavissa veloituksetta sovelluskaupoista. Autoon kytkettävä DataPlug on suositushinnaltaan 59 euroa. Kyseessä on kertahankinta, sillä erillisiä käyttöön tai aikaan perustuvia lisenssimaksuja ei ole. Polttoainetoimisen lisälämmittimen etäkäytön ŠKODA Connect LITE -sovelluksella mahdollistava dfreeeze-yksikkö on suositushinnaltaan 310 euroa. Tämän päälle tulee tapauskohtainen asennuskustannus. Asennusaika on automallista riippuen noin tunti. Dfreeeze sisältää 3 vuoden datan ja käyttölisenssin lisälämmittimen ohjaukseen. Sen jälkeen lisälämmittimen etäkäytön lisenssi ja dataliittymä maksaa noin 20 euroa vuodessa.

DataPlug toimii seuraavissa ŠKODA-automalleissa:
› ŠKODA CITIGO (viikon 41/2011 jälkeen valmistetut autot)
› ŠKODA FABIA (viikon 13/2010 jälkeen valmistetut autot)
› ŠKODA ROOMSTER (viikon 13/2010 jälkeen valmistetut autot)
› ŠKODA RAPID (viikon 27/2012 jälkeen valmistetut autot)
› ŠKODA YETI (viikon 18/2009 jälkeen valmistetut autot)
› ŠKODA KAROQ (viikon 45/2017 jälkeen valmistetut autot)
› ŠKODA OCTAVIA (viikon 45/2008 jälkeen valmistetut autot)
› ŠKODA SUPERB (viikon 13/2008 jälkeen valmistetut autot)

ŠKODA Connect LITEN hyötyjen yhteenveto:
› ŠKODA DataPlug on helppo asentaa aiemmanvuosimallisiin autoihin
› Kuljettaja pääsee käsiksi autonsa tietoihin älypuhelimen ja ŠKODA Connect LITE -sovelluksen kautta
› Ajotavan analysointi parantaa taloudellisuutta
› Ajopäiväkirjatoiminto ja polttoaineen kokonaiskulutuksen näyttö
› Yhteys ŠKODA-verkostoon

Lisätietoja ŠKODA Connect LITE:stä löytyy skodamagazine.fi-sivustolta tästä linkistä.

Tuoreimmat uutiset