ŠKODA AUTO vahvasti mukana koronaviruksen leviämisen estämisessä

March 29, 2020
Mladá Boleslav 30. maaliskuuta 2020. Yhteisessä taistelussa koronavirusta vastaan ŠKODA AUTO tukee usealla käynnistetyllä projektilla järjestöjä ja laitoksia, jotka työllään pyrkivät estämään koronaviruksen leviämistä Tšekin tasavallassa. Škodan autojen HoppyGo-yhteiskäyttöalusta on luovuttanut yli 200 autoa ja 150 sähköpotkulautaa hyväntekeväisyysjärjestöjen, vapaaehtoistyöntekijöiden ja kuntien käyttöön. ŠKODA antaa myös suoraa ja nopeaa rahallista tukea sosiaalitoimelle ja apua tarvitseville ihmisille. Lisäksi yhteistyössä Tšekin teknisen yliopiston informatiikan, robotiikan ja kybernetiikan instituutin (CIIRC) kanssa kehitettiin 3D-tulostusprosessi uudelleen käytettävien FFP3-tason hengityssuojaimien osien valmistamiseksi. Tämän hengityssuojaimen sertifioinnin jälkeen Tšekin terveysministeriö on nyt päässyt jakamaan suojaimia sairaalahenkilökunnille. Škodan sloganina koronaviruksen (COVID-19) vastaisessa taistelussa on #SKODAAUTOhelps.

› Suoraa rahallista tukea sosiaalitoimeen ja hädänalaisille ihmisille
› ŠKODA-alusta HoppyGo antaa yli 200 autoa avustusjärjestöjen, kuntien ja vapaaehtoisten avustustyöntekijöiden käyttöön
› Yhteistyössä Tšekin teknisen yliopiston kanssa kehitettiin sairaalakäyttöön FFP3-tason uudelleen käytettävä hengityssuojain ja käynnistettiin hengityssuojaimien osien valmistus
› Škodan sloganina koronaviruksen (COVID-19) vastaisessa taistelussa on #SKODAAUTOhelps

Koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman pandemian vastaisessa taistelussa ŠKODA AUTO tukee hyväntekeväisyysjärjestöjä, kuntia ja vapaaehtoistyöntekijöitä nopeasti ja epäbyrokraattisesti: ŠKODA on antanut yli 200 autoa sekä 150 BeRider-sähköpotkulautaa näiden tahojen käyttöön. Näillä ajoneuvoja käytetään esimerkiksi lääkkeiden ja ruokatarpeiden toimittamiseen. Ne ovat jo käytössä yli 20 kaupungissa, esimerkiksi Brnossa, ja avustusjärjestöillä kuten Caritas, ADRA, Punainen Risti ja Sue Ryder -järjestö.

Tämän avustustoimintaratkaisun nopeaksi toteuttamiseksi Škodan eri yksikköjen ihmiset ovat tehneet tiivistä yhteistyötä. Näitä yksikköjä ovat esimerkiksi ŠKODA AUTO DigiLab, autojen yhteiskäyttöalusta HoppyGo ja opiskelijoille tarkoitettu yhteiskäyttöalusta Uniqway sekä monet ŠKODA-jälleenmyyjäliikkeet. HoppyGo vastaa käyttöön annetusta autokalustosta, jonka se myös säännöllisesti desinfioi otsonikäsittelyllä. Tämän erittäin nopean ja tehokkaan puhdistusmenetelmän on mahdollistanut ŠKODA AUTO DigiLab. Kaiken lisäksi ŠKODA-tiimi varmistaa, että ajantasaiset tiedot puhdistuslaitteiden sijainneista välitetään autojen käyttäjille.

Erityisten hengityssuojaimien käyttö on erittäin tärkeää, jotta koronaviruksen tarttuminen esimerkiksi lääkäreihin ja hoitajiin voidaan estää. Škodan henkilökunnasta löytyi erikoisosaamista tähänkin tarkoitukseen. ŠKODA AUTON tuotekehityskeskus Česanassa suunnittelee ja valmistaa normaalisti prototyyppiosia uusiin ŠKODA-automalleihin. Nyt se avusti Tšekin teknisen yliopiston informatiikan, robotiikan ja kybernetiikan instituuttia (CIIRC) kehittämään 3D-tulostetun FFP3-tasoisen hengityssuojaimen prototyypin ja sen osien valmistusprosessin.

Nämä hengityssuojaimet antavat parhaan mahdollisen suojan, ja koska niiden suodattimet ovat vaihdettavissa, suojaimet eivät ole kertakäyttöisiä. ŠKODA rahoitti suojaimien kehitystyötä, ja tuotanto käynnistyi maksimiteholla heti hengityssuojaimen sertifioinnin jälkeen. Valmistetut hengityssuojaimet toimitetaan viipymättä Tšekin terveysministeriölle edelleen sairaaloihin jaettaviksi. Tällä hetkellä ŠKODA AUTO pystyy valmistamaan noin 60 hengityssuojainta päivässä. Samaan projektiin osallistuu myös tšekkiläisiä yliopistoja ja yrityksiä, joten kaikkiaan valmistuskapasiteetti on useita satoja päivässä.

ŠKODA antaa rahallista apua koronapandemian vastaiseen taisteluun
Sosiaalitoimen tarpeisiin ja ihmisten auttamiseksi ŠKODA on antanut tehtaidensa läheisille kaupungeille 10 miljoonan Tšekin korunan lahjoituksen. Tämä lahjoitus on kohdistunut Tšekin kaupunkeihin Mnichovo Hradiště, Bakov nad Jizerou, Bělá pod Bezdězem, Benátky nad Jizerou sekä Vrchlabí, Rychnov nad Kněžnou ja Mladá Boleslav. Kaikilla näillä toimenpiteillä autetaan vastuuta kantavia ihmisiä ja tuetaan kuntia avustamaan vanhempia ihmisiä ruokatarpeiden ja jokapäiväisten tavaroiden saamisessa sekä sairaalahoidon järjestämisessä.

Tuoreimmat uutiset