ŠKODA Scalassa ja ŠKODA Kamiqissa langaton SmartLink älypuhelimille

August 28, 2019
Scalassa ja Kamiqissa kuljettajan on nyt mahdollista liittää älypuhelimensa auton infotainment-järjestelmään langattomasti. Ne ovat kaksi ensimmäistä ŠKODA-automallia, joissa on uusi langaton Wireless SmartLink -tekniikka. Sen avulla Apple CarPlayn ja Android Auton käyttö on entistäkin vaivattomampaa. Älypuhelimen käyttö autossa tapahtuu kokonaan ilman johtoja, jos varusteeksi lisäksi valitaan puhelimen induktiolatauksen mahdollistava Phone Box -matkapuhelinlokero, josta on langaton yhteys auton ulkopuolelle asennettuun antenniin.

Tähän saakka älypuhelin on pitänyt liittää auton järjestelmään USB-johdolla SmartLink-tekniikan käyttämiseksi. Liittämisen myötä tietyt, valitut älypuhelinsovellukset ovat olleet nähtävissä auton tietoviihdejärjestelmän näytössä, josta niitä on voinut käyttää. Nyt tarjolla olevalla langattomalla Wireless SmartLink -tekniikalla perheautoluokan SCALA ja uusi crossover-katumaasturi KAMIQ vievät älypuhelimen integroimisen uudelle, entistä helppokäyttöisemmälle tasolle.

Kun älypuhelinta ensimmäisen kerran käytetään autossa, se on yhdistettävä auton tietoviihdejärjestelmään Bluetooth-yhteydellä. Kun se on kerran tehty, puhelin yhdistyy langattomalla Wireless SmartLinkillä automaattisesti aina heti, kun puhelin tuodaan autoon. Ainut edellytys on, että puhelimessa on Bluetooth päällä. Puhelin parittuu auton kanssa Bluetoothilla; näytön peilauksen tiedot välittyvät langattomalla Wi-Fi-lähiverkolla. Kun älypuhelin laitetaan Phone Box -matkapuhelinlokeroon, puhelin yhdistyy auton tietoviihdejärjestelmään ja auton ulkopuoliseen antenniin. Lokerossa langattoman latauksen Qi-standardia tukeva puhelin latautuu induktiivisesti, ja ulkoantennin käyttö parantaa puhelimen yhteyttä verkkoon.

*Android Auto ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa älypuhelimiin.

Tuoreimmat uutiset