Kaksi ŠKODA-mallia Vuoden Auto Suomessa 2020 finaalissa

November 13, 2019
13. marraskuuta 2019. Kaksi ŠKODA-uutuutta on vakuuttanut suomalaiset auto- ja liikennetoimittajat. Uusi perheautokokoluokan ŠKODA SCALA sekä crossover-katumaasturi KAMIQ on valittu Vuoden Auto Suomessa 2020 finaaliin 35 auton joukosta. Vuoden Auto 2020 -palkinto on Auto- ja liikennetoimittajien tunnustus erinomaista vastinetta rahalle tarjoavalle autouutuudelle Suomessa. Äänestys huipentuu: toiselle kierrokselle jatkaa seitsemän uutuutta. Voittaja julkistetaan 5.12. järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa.

Vuoden Auto Suomessa 2020 tittelistä kilpaili tänä vuonna 35 ehdokasta. Ensimmäisen kierroksen äänet laskettiin yhteen ja jatkoon selvisivät seuraavat seitsemän uutuutta: ŠKODA KAMIQ, ŠKODA SCALA, Audi E-tron, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio sekä Toyota Corolla.

Auto-ja liikennetiedottajien lehdistötiedote 13.11.2019:

"Uutuusarvon ohella Vuoden Auto Suomessa 2020 -arvonimen tärkeimpinä valintaperusteina ovat auton rahalle tarjoama vastine sekä erilaiset muut ominaisuudet kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Merkitystä on myös muotoilulla sekä suomalaisia ostajia kiinnostavilla varusteilla ja autojen ostajalle tarjoamilla mallivaihtoehdoilla.

Toinen, ratkaiseva äänestys käynnistyy perjantaina 15.11. Finaalikierroksella jokaisella tuomariston jäsenellä on käytettävissään 15 ääntä, jotka tuomari voi jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on kuitenkin nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta kaikille ehdokkaana oleville autoille ei tarvitse antaa pisteitä.

Eniten ääniä saanut automalli palkitaan himoitulla Vuoden Auto Suomessa 2020 -tittelillä. Voittaja julkistetaan 5. joulukuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa.”

Vuoden Auto Suomessa 2020:n seitsemän finalistia ovat Mazda 3 (edessä vas.), Peugeot 208, Renault Clio, ŠKODA Kamiq, ŠKODA Scala, Audi e-tron (takana vas.) ja Toyota Corolla.

Tuoreimmat uutiset