ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ

7. 2. 2019

ŠKODA laajentaa katumaasturimallistoaan

Škodan katumaasturimallisto jatkaa kasvua. Uuden katumaasturin nimi on ŠKODA KAMIQ. Tämä crossover on jo Škodan kolmas katumaasturimalli Euroopan markkinoilla. KAMIQ-nimi on peräisin Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä. Sana kuvaa jotakin, joka sopii kuin valettu mihin tahansa tilanteeseen.

Uusi crossover-malli täydentää menestyksellistä KODIAQ- ja KAROQ-katumaasturmallistoa. ŠKODA on julkaissut ensimmäisen kuvan uuden automallin ilmeestä. Kuva antaa esimakua Geneven autonäyttelyssä (5.‒17. maaliskuuta) esiteltävän crossover-mallin ulkonäöstä. Kuvasta saa myös alustavan käsityksen keulasta sekä uuden designin LED-ajovaloyksiköistä, joiden yläpuolella päivävalot ovat erilliset ja joihin dynaamiset vilkut on integroitu.

Jo ennen uuden ŠKODA Kamiqin ensiesittelyä tulevassa Geneven autonäyttelyssä ŠKODA paljastaa uuden crossover-katumaasturinsa sisätilat. Kamiqissa sisätilojen hyvä ergonomia ja tunteisiin vetoava muotoilu yhdistyvät kaikille ŠKODA-automalleille tyypillisen reiluihin tiloihin. KAMIQ on Škodan toinen automalli, jossa uusi sisätilakonsepti toteutuu.

Edestä katsottuna uuden ŠKODA Kamiqin ilme on voimakas ja itsevarma. Ilmettä hallitsevat leveä ja pysty jäähdyttimen säleikkö, jossa Škodan katumaasturimallien tapaan on kaksoisrivat. Säleikön muotoilu jatkuu konepellin veistoksellisuutena. Korostava vyötärölinja pidentää autoa visuaalisesti ja muodostaa harmonisen muotoyhteyden dynaamisen kattolinjan kanssa. Jykevä hopeanvärinen etuspoileri vahvistaa maasturipiirteitä. Keulailmeen ehdottomana kohokohtana ovat uudet kaksiosaiset ajovaloyksiköt, joiden yläpuolelle päivävalonauhat on sijoitettu. Tätä valoilmettä ŠKODA käyttää nyt ensimmäisen kerran. KAMIQ on myös ensimmäinen ŠKODA, jossa etu- ja takavilkut ovat dynaamiset.

Kuvat ja video on katsottavissa alla olevasta linkistä skodamagazine.fi-sivulta.