Tuotannon merkkipaalu: 500 000 ŠKODA Superbia

22. března 2019
› Ennätysauto valmistui Kvasinyn tehtaalta

Kvasiny 22. maaliskuuta 2019. Jo viidessadastuhannes kolmannen sukupolven ŠKODA SUPERB on valmistunut Kvasinyn tehtaalta. Škodan suurin automalli SUPERB sai maaliskuussa 2015 kunnian aloittaa uuden aikakauden ja Škodan historian laajimman markkinointikampanjan. Lippulaivamalli on vakuuttavasti valloittanut asiakkaita eri puolilla maailmaa.


Tuotannosta ja logistiikasta vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Michael Oeljeklaus: "Tänään meillä on puoli miljoonaa syytä olla ylpeitä. Tuotannon merkkipaalulukema on upea todiste ŠKODA Superbin jatkuvasta suosiosta. Muotoilu, tekninen laatu sekä lyömättömän väljät sisätilat ovat olleet tämän ylemmän keskikokoluokan automallimme menestyksen avaintekijöitä jo neljän vuoden ajan. Nykyään viidessä eri tehtaassa valmistettava SUPERB on yksi kokoluokan parhaista ja suosituimmista autoista, ja sillä on ollut suuri vaikutus Škodan kasvuun."

ŠKODA Superbin tuotantoluvut kertovat lippulaivamallin suosiosta. Vuonna 2001 esitellyn ensimmäisen sukupolven Superbeja valmistettiin 136 100 kappaletta, minkä jälkeen tuotantomäärät suurenivat selvästi. Vuosina 2008‒2015 valmistettiin 618 500 kappaletta ŠKODA Superbin toisen sukupolven autoja. Maaliskuussa 2015 myyntiin tullutta kolmannen sukupolven Superbia on nyt tehty siis jo 500 000 kappaletta. Kaiken kaikkiaan vuoden 2001 jälkeen Škodan lippulaivamallia on lähtenyt maailmalle 1,25 miljoonaa kappaletta. Vuoden 2019 aikana nähdään vielä nykyisen SUPERB-mallin kattava päivitys ja mallisto laajenee lisäksi uudella ladattavalla plug-in-hybridiversiolla.

SUPERB-nimisen automallin menestystarina alkaa vuodesta 1934, jolloin esiteltiin malli ŠKODA 640 SUPERB. Mallinimi on peräisin latinan kielen sanasta ‘superbus’, joka tarkoittaa erinomaista, loistavaa ja suurenmoista.

Kymmenen vuotta Volkswagen-konsernin osaksi tulemisen jälkeen, vuonna 2001, Škoda otti perinteikkään automallinimen jälleen käyttöön. Silloin esiteltiin uusi, uuden aikakauden ensimmäisen sukupolven ŠKODA SUPERB. Tuolloin Superbista tuli Škodan automalliston kolmas automalli Octavian ja Fabian seuraksi. Superb ihastutti modernilla tekniikalla ja suurilla sisätiloilla. Vuosien 2001 ja 2008 välillä valmistui kaikkiaan 136 100 Superbia.

Toisen sukupolven ŠKODA SUPERB esiteltiin Geneven autonäyttelyssä 2008. Uusi malli oli vaikuttavan kokoinen, entistäkin tilavampi, tyylikkäämpi ja korkealaatuisesti viimeistelty. Ensimmäistä kertaa Superbin sai myös nelivetoisena. Vuonna 2009 mallisto täydentyi käytännöllisellä ŠKODA SUPERB COMBI -farmarimallilla.

Ja vuonna 2015 ŠKODA asetti automarkkinoille uuden mittapuun esittelemällä nykyisen Superbin. Jo neljässä vuodessa sitä on valmistettu puoli miljoonaa kappaletta. Niistä 358 200 tehtiin Kvasinyssä. Kolmannen sukupolven myötä Superbia valmistetaan myös neljässä muussa tehtaassa: Intian Aurangabadissa, Kiinan Nanjingissa, Kazakstanin Ust-Kamenogorskissa ja Ukrainan Solomonovossa. Nykyään SUPERB lukeutuu Euroopan suosituimpiin ylemmän keskikokoluokan autoihin, ja sillä on ollut huomattava vaikutus Škodan kasvuun.


Tuoreimmat uutiset