ŠKODA AUTO avasi huippumodernin pilotointikeskuksen

January 20, 2021

Mladá Boleslav 20. tammikuuta 2021. ŠKODA AUTO on ottanut käyttöön uuden pilotointikeskuksen päätehtaallaan Mladá Boleslavissa. Uusien automallien suunnittelu- ja kehitystyön yhteydessä tässä keskuksessa tehdään syvällisiä analyysejä ja valmistetaan esisarjatuotannon autot. 

Teknisen tuotekehityksen ja laadunvarmistuksen osastot käyttävät näitä autoja kattaviin testeihinsä ennen kyseisen automallin sarjatuotannon käynnistämistä. Uusissa tiloissa sijaitsevat esimerkiksi korinvalmistusosasto ja kokoonpano-osasto sekä mittauskeskus ja virtuaalitodelli-suusstudio. Pilotointikeskus on valmis myös sähköisten autojen aikakauteen: latauspisteet, sähköautoihin liittyvät asennustyöpisteet ja testausmahdollisuudet ovat olemassa. Investoinnin kokonaiskustannukset olivat noin 20,4 miljoonaa euroa. ŠKODA AUTO on tähän huippunykyaikaiseen esisarjatuotantoautojen rakentamiskeskukseen investoimalla panostanut tulevaisuuteensa jatkumona vasta käyttöön otetulle uudelle testiautojen ja prototyyppien rakentamisyksikölle.

Tuotannosta ja logistiikasta vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Michael Oeljeklaus: "Pilotointikeskus on Škodan tuotannon ja logistiikan, teknisen tuotekehityksen ja laadunvarmistuksen osastojen välinen liittymäpiste automallin sarjatuotannon käynnistämisen valmisteluvaiheessa. Tässä keskuksessa teemme tarvittavia valmisteluja, joilla taataan uuden automallin sarjatuotannon sujuva alkaminen. Huippunykyaikaisesti varusteltu uusi pilotointikeskus tarjoaa ihanteelliset valmiudet esimerkiksi monimutkaisten analyysien tekemiseen, erilaisten testien ja tarkastusten suorittamiseen sekä sarjatuotannossa tarvittavien koneiden, laitteiden ja työkalujen optimoimiseen".

Lue lisää skodamagazine.fi-sivulta