Uusi ŠKODA RAPID

May 9, 2017
ŠKODA RAPID - uudistusta tekniikkaan, sisätiloihin ja ulkonäköön

ŠKODA RAPID - uudistusta tekniikkaan, sisätiloihin ja ulkonäköön

ŠKODA Fabian ja Octavian väliin sijoittuvat perheautoluokan ŠKODA Rapid ja ŠKODA Rapid Spaceback ovat sisätiloiltaan vertailukokoluokkansa kärjessä. Ulkomitat ovat kätevän kompaktit, mutta sisätilat hämmästyttävän suuret. Nyt kummatkin Rapid-mallit uudistuvat. ŠKODA Rapidissa toteutuvat kaikkien ŠKODA- automallien käytännölliset vahvuudet. ŠKODA Rapid tekee vaikutuksen Škodalle tyypillisillä ominaisuuksilla, joita ovat runsaat sisätilat, monet Simply Clever -ratkaisut sekä erinomainen aktiivinen ja passiivinen turvallisuus. Ambition-varustelusta alkaen ajovalojen yhteydessä on LED-päivävalot. Kaksoisksenonvalojen yhteydessä on LED-päivävalot ja LED-vilkut. Rapid Spaceback -korimallin Style-varustetasossa takalasi on nyt aiempaa suurempi ulottuen aina rekisterikilven syvennykseen saakka, joka luo poikkeuksellisen tilantunnun, erityisesti panoraamalasikaton yhteydessä. Uudet tehokkaat ja taloudelliset kolmisylinteriset 1.0 TSI -bensiinimoottorit korvaavat aiemmat 1,2-litraiset moottorit.

Erottuva muotoilu ja dynaaminen ilme

ŠKODA RAPID -mallin keulassa uudet sumuvalot loistavat kirkkaina uudistetun etupuskurin alaosassa. Kapea kromilista (vakio Style-varustelussa) liittää valot yhteen luoden leveyden vaikutelman. C-kirjaimen muodossa palavien takavalojen tummennetut pintalasit tuovat perään sporttisen säväyksen. ŠKODA Rapid Spacebackin Style-mallin takalasi on nyt aiempaa suurempi ulottuen aina rekisterikilven syvennykseen saakka. Kookas ja leveä takaluukku helpottaa tavaratilan käyttöä. Kummankin korimallin sivuilmettä hallitsee pitkä 2,602 mm akseliväli ja coupémainen muoto, jossa näyttävyyttä lisää terävä vyötärölinjataite.

Tummennetut takavaloyksiköt ja kaikille ŠKODA-automalleille yhteiseen tapaan takavalojen palaessaan muodostama C-kirjaimen muoto tehostavat urheilullista ilmettä. Musta diffuusorielementti ja takapuskurin heijastimet tekevät perästä leveämmän näköisen.

Pitkälle alas rekisterikilpeen asti ulottuva takalasi on uudistuneen ŠKODA Rapid Spacebackin Style-varustelun huomiota herättävä yksityiskohta. Yhdistettynä lisävarusteisen panoraamalasikaton kanssa tämä antaa ŠKODA Rapid Spacebackille ainutlaatuisen ilmeen. Lasipinta ulottuu tällöin tuulilasin yläreunasta katon kautta takalasina pitkälle alas rekisterikilven syvennykseen saakka. Näin syntyy esteetön ja avara näkymä, mikä korostaa sisätilojen väljyyttä.

Lasikaton koko on 1 713 x 1 155 mm, josta läpinäkyvän alan koko on 1 210 x 780 mm.

Lisävarustevalikoimassa on viidet uudet kevytmetallivanteet. Värivaihtoehtoja on kaikkiaan 13, joista kolme on uusia ja yhdeksän metalliväriä.

Sisätilojen mestari

ŠKODA Rapid -mallin sisätiloissa on toteutettu lukuisia muotoilu- ja varustelumuutoksia. Jokaisessa ovessa on nyt uudet koristeosat. Kojelaudan ilmasuuttimet, mittaristo ja lämmitys-/ilmastointilaitteen käyttöyksikkö ovat saaneet uuden muotoilun.

Uudet älykkäät ajovalot

ŠKODA Rapid -mallin keulassa tuovat nyt kaksoisksenonvalot turvallista valoa pimeään. Päivävalot on toteutettu ledeillä. Vilkkuja käytettäessä LED-päivävalo muuttuu vilkuksi. Valoavustin täydentää ajovalojärjestelmää: se kytkee päivävalot sytytysvirran kytkemisen myötä. Sen jälkeen valotunnistin tarkkailee valo-olosuhteita ja tilanteen mukaisesti kytkee ajovalot päälle tai pois päältä. Valotunnistinohjaus toimii myös hämärän laskeutuessa ja tunneliin ajettaessa. Coming Home- ja Leaving Home -saattovalojen palamisaika on asetettavissa. Nämä valotoiminnot valaisevat auton ympäristöä, jotta autoa on turvallinen lähestyä tai auton luota poistua.

Kaukovaloavustin varmistaa aina tien optimaalisen valaisun. Jos se pimeässä ja ajonopeudessa yli 60 km/h tunnistaa edellä ajavan ajoneuvon (enintään 400 metrin päässä) tai vastaan tulevan ajoneuvon (enintään 1 000 metrin päästä), avustin kytkee kaukovaloilta lähivaloille. ŠKODA Rapid-malliin on nyt saatavilla myös kääntymisvalotoiminnolliset sumuvalot.

Uudet pirteät ja taloudelliset kolmisylinteriset TSI-moottorit

ŠKODA Rapid -mallin konepellin alta löytyy uusinta moottoritekniikkaa: kaikissa moottoreissa on polttoainetaloudellisuutta parantava jarrutusenergian talteenotto ja start-stop-automatiikka. Moottoriversiosta riippuen valittavissa ovat 5- tai 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto tai 7-vaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto.

Kolmisylinteriset 1.0 TSI -moottorit ovat nyt ensimmäistä kertaa saatavilla uudistuneeseen ŠKODA Rapid -malliin. Erityisen pirteästä ja taloudellisesta kolmisylinterisestä moottorista on kaksi tehoversiosta.

Kahden 1.0 TSI-moottorin ohella uudistuneeseen ŠKODA RAPID -malliin on tarjolla myös tehokkaampi 1.4 TSI -moottori.

ŠKODA Connect: WiFI Hotspot -lähiverkko ja apua näppäimen painalluksella

Uudistuneessa ŠKODA Rapid -mallissa matkustavat pystyvät WiFI Hotspot -lähiverkon avulla olemaan aina online-yhteydessä. Uusi ŠKODA Connect jakautuu Infotainment Online- ja CareConnect-palveluihin. Infotainment Online on liikennetietojärjestelmä, joka näyttää navigaattorissa liikennetilanteen valitun reitin varrelta ja suosittaa kiertoreittejä, jos suunnitellulla reitillä on liikenneruuhka tai onnettomuus. Muut saatavilla olevat toiminnot ovat huoltoasemien sijainti polttoainehintoineen, pysäköintipaikkojen tiedot, uutiset ja säätilatiedot.

CareConnect palvelut avustavat kuljettajaa monissa erilaisissa tilanteissa. Nämä palvelut ovat saatavilla kaikkien varustelujen ja Amundsen- ja Swing-tietoviihdejärjestelmien yhteyteen. Tiedonsiirto tapahtuu käyttäen autoon kiinteästi asennettua SIM-korttia. Toiminnot sisältävät automaattisen hätäpuhelun, jolla saadaan luotua yhteys hätäpuhelukeskukseen. Hätäpuhelun voi soittaa myös manuaalisesti tilanteissa, jossa auton turvavarusteet eivät ole aktivoituneet.

CareConnect-palveluihin sisältyy myös ŠKODA Ajoturva-puhelutoiminto, jota käyttäen voidaan saada avustusta ja apua. Järjestelmän palveluihin lukeutuu myös Proactive Service. Sen avulla auton huoltotarpeeseen liittyvät tiedot välittyvät ŠKODA-jälleenmyyjä-/huoltokumppaniliikkeeseen hyvissä ajoin ennen huoltohetkeä.

Älypuhelimeen asennetulla ŠKODA Connect -sovelluksella kuljettaja voi milloin tahansa tarkastella autoon liittyvää tietoa. Hän voi tarkastaa, että auton ikkunat ja keskuslukitus on suljettu tai katsoa kuinka paljon tankissa on jäljellä polttoainetta. Lisäksi navigoinnin kohteiden lähettäminen auton navigointijärjestelmään kotikoneelta on mahdollista, ja pysäköidyn auton sijainnin voi myös katsoa älypuhelimella.