ŠKODA OCTAVIA RS 245

February 3, 2017
ŠKODA OCTAVIA RS 245: urheilullisessa, tilavassa ja käytännöllisessä perheautosportissa tehoa 245 hv

ŠKODA OCTAVIA RS 245: urheilullisessa, tilavassa ja käytännöllisessä perheautosportissa tehoa 245 hv

Uusi ŠKODA OCTAVIA RS 245 on suorituskykyisin ja dynaamisin OCTAVIA kautta aikain. Menestysmallin sport-versiossa on tehoa 180 kW (245 hv) eli 11 kW (15 hv) enemmän kuin aiemmassa RS-mallissa ŠKODA OCTAVIA RS 230. Voimakas moottori ja edistyksellinen alustatekniikka mukaan lukien elektronisesti ohjattu VAQ-tasauspyörästön lukitus takaavat äärimmäisen ajoelämyksen. Tämä urheilullinen auto on saatavissa myös farmarimallisena Combina. Kooltaan perheautojen kokoluokkaan sijoittuva urheilullinen OCTAVIA RS kiihtyy 0–100 km/h vain 6,6 sekunnissa (Combi 6,7 sekunnissa), ja huippunopeus on elektronisesti rajoitettu lukemaan 250 km/h. Tunnettuun ŠKODA-tapaan OCTAVIA RS:ssä on reilun väljät sisätilat ja suuri tavaratila. Kuljettajan edistykselliset avustinjärjestelmät ovat saatavilla myös ŠKODA OCTAVIA RS 245 -malliin. Tietoviihdejärjestelmää käyttäen kuljettaja ja matkustajat voivat olla aina online-yhteydessä, sillä lisävarusteena on tarjolla WLAN-lähiverkko ja 4G SIM-korttimoduuli. Lukuisat Simply Clever -ratkaisut täydentävät auton monipuolista käytännöllisyyttä. Kokonaisuutena tämä automalli on perheautokokoluokassa ainutlaatuinen.

Octavia RS 245 -malliin on tarjolla neljä ulkoväriä: Corrida Red, Moon White, Magic Black ja Steel Grey.

Alusta

Muihin Octavia-malleihin verrattuna Octavia RS 245:n alusta on 15 mm matalampi. Raideleveys takana on 30 mm leveämpi kuin aiemmassa Octavia RS 230 -mallissa. Vakiovarusteiset kiiltävän mustat Xtreme-kevytmetallivanteet ovat 19-tuumaiset. Auton urheilullisuuteen sopien monitoimi-urheiluohjauspyörän kehän pinta on rei'itettyä nahkaa. DSG-vaihteiston yhteydessä monitoimiohjauspyörässä on vaihteenvalitsimet. Radiota ja puhelinta (Bluetooth-handsfree) voi käyttää myös lämmitettävän ohjauspyörän näppäimillä. Mittaristossa on värillinen Maxi DOT -näyttö.

Ohjaus

ESC-ajovakautuksessa on käytettävissä Sport-käyttötila. Vakiovarustus sisältää myös VAQ-tasauspyörästön lukon, jonka luistoa säädellään elektronisesti ohjaten. Sen toiminta mahdollistaa erityisen ripeät kiihdytykset kaarteista. Toiminta perustuu tasauspyörästön ja oikeanpuoleisen vetoakselin välissä olevaan elektronisesti ohjattuun monilevykytkimeen. Tarvittaessa moottorin voima voi välittyä kokonaan vain toiselle etupyörälle. Kaarreajossa tämä tasauspyörästö välittää enemmän voimaa kaarteen ulkoreunan puoleiselle etupyörälle, siis paremmin pitävälle pyörälle. Siten auton aliohjautumispyrkimys kiihdytettäessä vähenee merkittävästi.

SISÄTILAT

ŠKODA Octavia RS 245:n mustat sisätilat ihastuttavat väljyydellä, selkeydellä ja korkealaatuisilla materiaaleilla. Pääntuet on integroitu vahvasti muotoiltuihin, korkeareunaisiin Alcantara®-verhoiltuihin urheiluistuimiin, jotka antavat erinomaisen sivuttaistuen myös nopeassa kaarreajossa. Etuistuinten selkänojissa ja etuovien kynnyslistoissa on RS-logot. Kuljettajan sähkösäätöisessä istuimessa on punaiset tai harmaat koristeompeleet, säädettävä ristiseläntuki ja säätömuisti, johon voidaan tallentaa kolmet erilaiset säädöt.

Auton urheilullisuuteen sopien monitoimi-urheiluohjauspyörän kehän pinta on rei'itettyä nahkaa. DSG-vaihteiston yhteydessä monitoimiohjauspyörässä on vaihteenvalitsimet. Radiota ja puhelinta (Bluetooth-handsfree) voi käyttää myös lämmitettävän ohjauspyörän näppäimillä. Mittaristossa on värillinen Maxi DOT -näyttö.

TEKNOLOGIA

ŠKODA Octavia -malliston tehokkaimman mallin nelisylinterinen TSI-bensiinimoottori kehittää tehoa 180 kW (245 hv). Suurin vääntö 370 Nm on käytettävissä kierroslukualueella 1600–4300/min. Vaihteistoksi voi valita joko 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston tai, ensimmäistä kertaa RS-Octaviassa, myös 7-vaihteisen DSG-kaksoiskytkinvaihteiston. Paikaltaan kiihdytettäessä nopeus 100 km/h saavutetaan 6,6 sekunnissa; Combilla 6,7 sekunnissa. Huippunopeus on elektronisesti rajoitettu lukemaan 250 km/h. ŠKODA Octavia RS 245 on nopein ja voimakkain Octavia-malli kautta aikain.

Kiihtyvyysarvot ovat vaikuttavat. Käsivalintaisen vaihteiston viitosvaihteella ŠKODA Octavia RS 245 kiihtyy ohitukseen (60–100 km/h) vain 6,4 sekunnissa (Combi 6,5 sekunnissa), ja ohituskiihdytys 80–120 km/h kestää sekin vain 6,6 sekuntia (Combi 6,8 sekuntia).