ŠKODA Scalalle Red Dot Award -palkinto

27. března 2019
Red Dot Award -raati arvioi noin 5 500 ehdokasta; 64. palkintoseremonia järjestetään 1. marraskuuta

Mladá Boleslav 27. maaliskuuta 2019. Jo ennen myyntiin tuloaan ŠKODA SCALA on saanut ensimmäisen kunnianosoituksen. Noin 40 kansainvälisen asiantuntijan raati palkitsi uutuus-mallin Red Dot Award 2019 -palkinnolla tuotemuotoilun sarjassa. Jo kolmannentoista kerran ŠKODA-automalli voitti tämän arvostetun palkinnon. SCALA on ensimmäinen sarjatuotanto-malli, jossa Škodan uusi, tulevien automallien designin määrittävä muotokieli toteutuu.

Scalan veistokselliset muodot, dynaamiset linjat ja tarkasti suunnitellut yksityiskohdat ulkonäössä ja sisätilojen ilmeessä henkivät Škodan uutta, vahvasti tunteisiin vetoavaa muotoilua. Tasapainoisten mittasuhteiden, selkeästi rajattujen pintojen, sulavalinjaisuuden ja hyvän aerodynamiikan ansiosta Scalan kokonaisilme on moderni ja urheilullinen. Edukseen erottuvia piirteitä ovat verrattain pysty jäähdyttimen säleikkö, dynaaminen kattolinja sekä perän leveyttä korostava diffuusoriosa. SCALA on myös ensimmäinen Euroopassa myytävä ŠKODA-automalli, jonka takaluukun pinnassa on ŠKODA-tekstilogo erillisillä kirjaimilla perinteisen merkkilogon sijasta. Malliversioissa, joissa on pitemmälle alas vedetty takalasi, tekstilogo on lasin pinnassa.

Red Dot Award -palkinto on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista. Kansainvälinen asiantuntijaraati koostuu muotoilijoista, korkeakouluasiantuntijoista ja teollisuusalan journalisteista. Tänä vuonna raati arvosteli noin 5 500 tuotetta kriteereinä mm. innovatiivisuus, muotoilun laatu, toimivuus, pitkäikäisyys ja ympäristövaikutukset. Nyt vuonna 2019 Red Dot Award jaetaan jo 64. kerran tunnus-tuksena kansainvälisesti erinomaisesta tuotedesignista. Palkintojen jakotilaisuus pidetään 1. marraskuuta.

Uusi SCALA on jo kolmastoista Red Dot Award -palkinnon voittanut ŠKODA-automalli. Vuoden 2006 voittaja ŠKODA OCTAVIA COMBI oli niistä ensimmäinen.

Tässä palkinnon voittaneet ŠKODA-automallit:

2019 ŠKODA SCALA
2018 ŠKODA KAROQ
2017 ŠKODA KODIAQ ja ŠKODA OCTAVIA III COMBI
2016 ŠKODA SUPERB III
2015 ŠKODA FABIA III
2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK
2013 ŠKODA RAPID
2010 ŠKODA SUPERB II ja ŠKODA YETI
2008 ŠKODA FABIA II
2007 ŠKODA ROOMSTER
2006 ŠKODA OCTAVIA II COMBI


Tuoreimmat uutiset