ŠKODA VISION X

ŠKODA VISION X: urbaani crossover-konseptiauto Geneven autonäyttelyssä 2018

› Uusi hybridikonseptiauto edistää Škodan katumaasturimuotokieltä
› VISION X -konseptiauton muotoilussa sulavat mittasuhteet ja kolmiulotteiset pinnat
› Sisätilojen kohokohtina kookas värinäyttö ja upeat valaistusefektit
› Tuleva urbaani crossover-malli on kolmas katumaasturimalli, ja sillä tähdätään uuden kokoluokan valloittamiseen
› Yksi Škodan Strategia 2025 -ohjelman keskeisistä kohdista on katumaasturimalliston laajentaminen

Mladá Boleslav 1. helmikuuta 2018. ŠKODA antaa esimakua automallistonsa tulevasta kehityksestä esittelemällä hybridikonseptiauton ŠKODA VISION X. Tällä urbaanilla crossover-konseptiautolla Škodan suosittujen katumaasturimallien tyypillisimmät piirteet siirtyvät uuteen autokokoluokkaan. ŠKODA VISION X esitellään yleisölle Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 2018.

ŠKODA VISION X on ulkomitoiltaan ja mittasuhteiltaan aktiiviseen, urbaaniin elämäntyyliin erinomaisesti sopiva. Tarkkalinjaisuus ja pintojen selkeys leimaavat ja korostavat FlexGreen-erikoisvärisen hybridikonseptiauton muotoilua. Sporttisuutta tuo mukaan antrasiitinvärinen katto. Huomiota herättävät puskurit, dominoivat kylkihelmat, kookas panoraamalasikatto ja 20-tuumaiset kevytmetallivanteet väkevöittävät ulkonäköä.

ŠKODA VISION X -konseptiauton sisätiloissa on toteutettu täysin uusi muotokieli. Leveä, ergonomisesti muotoiltu kojelauta ja siinä vapaasti seisova värinäyttö hallitsevat sisätilojen visuaalista ilmettä. Tietoviihde- ja liitettävyyspalveluihin pääsee näytön kautta nopeasti ja intuitiivisen helposti käsiksi. Valaistut, kristallilasista leikatut elementit yhdessä värinäytön kanssa luovat sisätiloihin hienostuneet valaistusefektit.

ŠKODA VISION X on Škodan visio modernista crossover-mallista. Täydentämällä suosittua katumaasturimallistoaan kolmannella automallilla ŠKODA pyrkii tavoittelemaan uusia asiakaskohderyhmiä ja lisäämään ŠKODA-automerkin kiinnostavuutta. Automalliston laajentaminen ja erityisesti kasvavaan katumaasturisegmenttiin keskittyen on Škodan Strategia 2025 -ohjelman keskeisin tavoite. Vuoteen 2025 mennessä ŠKODA AUTO tulee tuomaan markkinoille ladattavia Plug-In-hybridiautomalleja ja täyssähköautoja. Arvioiden mukaan tuolloin joka neljäs valmistettava ŠKODA-merkkinen auto on joko ladattava hybridi tai täyssähköauto.