This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
All the Details you were looking for

FABIA MONTE CARLO TECHNICAL SPECS

Auton mitat

Turvallisuus

Muut turvavarusteet

ŠKODA Fabia Monte Carlon ydin on ensiluokkainen, tinkimätön turvallisuus. ŠKODA FABIA sai vuonna 2014 viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä esimerkillisten turvaominaisuuksiensa ansiosta. Aiemmin mainittujen turvajärjestelmien lisäksi Fabia Monte Carlossa on joko vakiona tai siihen on lisävarusteena saatavilla seuraavat varusteet:

› EDL eli elektroninen tasauspyörästölukko auttaa, kun autolla kiihdytetään tai ajetaan mäkeä ylös ja jonkin vetävän pyörän pito on heikko.

› XDS+ auttaa kuljettajaa jyrkissä käännöksissä varmistaen auton neutraalin ohjattavuuden kaarteissa urheilullisesti ajettaessa. Järjestelmä simuloi automaattista tasauspyörästölukkoa ja parantaa vetopitoa ja ajamisen dynamiikkaa kaarteissa. Sen ansiosta auto ohjautuu kaarteissa selkeästi aiempaa varmemmin ja luonnollisemmin.

› ABS-järjestelmä estää pyörien lukkiutumisen hätäjarrutuksen yhteydessä tai liukkaalla pinnalla jarrutettaessa.

› MSR-järjestelmä estää vetävien pyörien lukkiutumisen liukkaalla pinnalla moottorijarrutuksen yhteydessä. › Hätäjarrutusavustin lisää jarrupainetta ja avustaa siten kuljettajaa hätäjarrutustilanteissa. Jarrutusmatka voi siten merkittävästi lyhentyä.

› ASR-vetoluistonesto varmistaa vetopidon liikkeelle lähdettäessä ja estää kiihdytettäessä vetäviä pyöriä pyörimästä tyhjää liukkaalla tienpinnalla.

› Rengaspainevalvonta pitää kuljettajan ajan tasalla rengaspaineiden suhteen.

› Mäkilähtöavustin auttaa ylämäkeen liikkeelle lähdettäessä. Järjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti mäessä, jonka jyrkkyys on vähintään viisi prosenttia. Sen ansiosta mäkilähtö onnistuu helposti ja turvallisesti ilman että kuljettajan tarvitsee käyttää seisontajarrua. Järjestelmä pitää autoa hetken paikallaan estäen sitä vierimästä taaksepäin ja moottoria sammumasta. Tämä järjestelmä on vakiona autoissa, joissa on automaattinen DSG-vaihteisto, ja saatavana lisävarusteena muihin versioihin.

› Vilkkuvat jarruvalot vähentävät perätörmäyksen riskiä erityisesti moottoriteiden ruuhkia lähestyttäessä tai silloin kun kuljettaja jarruttaa äkkinäisesti yllättävän esteen edessä.

Ympäristön huomioon ottavat tekniikat

Moottorin start-stop-järjestelmä

Moottorin start-stop-järjestelmä sammuttaa moottorin aina, kun siltä ei tarvita tehoa. Tämä toiminto on erityisen hyödyllinen kaupunkiajossa, sillä se pienentää huomattavasti polttoaineen kulutusta. Start-stop-järjestelmä aktivoituu toimintavalmiiksi aina moottorin käynnistämisen jälkeen. Järjestelmän voi kytkeä manuaalisesti pois toiminnasta milloin tahansa.

Jarrutusenergian talteenotto

Mitä tapahtuu, kun energiaa otetaan talteen? Auton liike-energiaa muutetaan jarrutettaessa sähköksi, joka varastoidaan auton akkuun tai käytetään heti. Moottorijarrutuksessa generaattori syöttää sähkön auton sähköjärjestelmään ja akun lataukseen. Näin säästyy polttoainetta, joka muutoin kuluisi vastaavan sähköenergiamäärän tuottamiseen.