This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Kaikki kaipaamasi tiedot

FABIA COMBIN TEKNISET TIEDOT

Auton mitat

 

Turvallisuus

Muut turvavarusteet

ŠKODA Fabia Combin ydin on ensiluokkainen, tinkimätön turvallisuus. ŠKODA FABIA sai vuonna 2014 viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä esimerkillisten turvaominaisuuksiensa ansiosta. Aiemmin mainittujen turvajärjestelmien lisäksi Fabia Combissa on joko vakiona tai siihen on lisävarusteena saatavilla seuraavat varusteet:

› EDL eli elektroninen tasauspyörästölukko auttaa, kun autolla kiihdytetään tai ajetaan mäkeä ylös ja jonkin vetävän pyörän pito on heikko.

› XDS+ auttaa kuljettajaa jyrkissä käännöksissä varmistaen auton neutraalin ohjattavuuden kaarteissa urheilullisesti ajettaessa. Järjestelmä simuloi automaattista tasauspyörästölukkoa ja parantaa vetopitoa ja ajamisen dynamiikkaa kaarteissa. Sen ansiosta auto ohjautuu kaarteissa selkeästi aiempaa varmemmin ja luonnollisemmin.

› ABS-järjestelmä estää pyörien lukkiutumisen hätäjarrutuksen yhteydessä tai liukkaalla pinnalla jarrutettaessa.

› MSR-järjestelmä estää vetävien pyörien lukkiutumisen liukkaalla pinnalla moottorijarrutuksen yhteydessä.

› Hätäjarrutusavustin lisää jarrupainetta ja avustaa siten kuljettajaa hätäjarrutustilanteissa. Jarrutusmatka voi siten merkittävästi lyhentyä.

› ASR-vetoluistonesto varmistaa vetopidon liikkeelle lähdettäessä ja estää kiihdytettäessä vetäviä pyöriä pyörimästä tyhjää liukkaalla tienpinnalla.

› Rengaspainevalvonta pitää kuljettajan ajan tasalla rengaspaineiden suhteen.

› Mäkilähtöavustin auttaa ylämäkeen liikkeelle lähdettäessä. Järjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti mäessä, jonka jyrkkyys on vähintään viisi prosenttia. Sen ansiosta mäkilähtö onnistuu helposti ja turvallisesti ilman että kuljettajan tarvitsee käyttää seisontajarrua. Järjestelmä pitää autoa hetken paikallaan estäen sitä vierimästä taaksepäin ja moottoria sammumasta. Tämä järjestelmä on vakiona autoissa, joissa on automaattinen DSG-vaihteisto, ja saatavana lisävarusteena muihin versioihin.

› Vilkkuvat jarruvalot vähentävät perätörmäyksen riskiä erityisesti moottoriteiden ruuhkia lähestyttäessä tai silloin kun kuljettaja jarruttaa äkkinäisesti yllättävän esteen edessä.