Tämä sivu on pääsivun alasivu. Napsauta painiketta päästäksesi takaisin.
Kaikki kaipaamasi tiedot

Kamiqin tekniset tiedot

Auton mitat

 

Turvallisuus

Turvallisuus

Škoda Kamiqin ydin on ensiluokkainen, tinkimätön turvallisuus. Seuraavat ovat vakiovarusteita tai saatavilla lisävarusteina:

› Toisen istuinrivin uloimmilla paikoilla lastenistuinten Isofix-kiinnikkeet ja TopTether -yläkiinnityspisteet. Isofix-lastenistuinkiinnikkeet ovat saatavilla myös etumatkustajan istuimeen.

›Toisin kuin vakionopeuden säädin, joka pitää auton nopeuden asetetussa nopeudessa, nopeusrajoitin sallii ajamisen millä tahansa nopeudella, mutta ei asetetun rajanopeuden ylittämistä.

› ABS-järjestelmä estää pyörien lukkiutumisen hätäjarrutuksen yhteydessä tai liukkaalla pinnalla jarrutettaessa.

› EDL eli elektroninen tasauspyörästölukko auttaa, kun autolla kiihdytetään tai ajetaan mäkeä ylös ja jonkin vetävän pyörän pito on heikko.

› MSR-järjestelmä estää vetävien pyörien lukkiutumisen liukkaalla pinnalla moottorijarrutuksen yhteydessä.

› XDS+ auttaa kuljettajaa jyrkissä käännöksissä varmistaen auton neutraalin ohjattavuuden kaarteissa nopeammin ajettaessa. Järjestelmä simuloi automaattista tasauspyörästölukkoa ja parantaa vetopitoa ja ajamisen dynamiikkaa kaarteissa. Sen ansiosta auto ohjautuu kaarteissa selkeästi aiempaa varmemmin ja luonnollisemmin.

› Hätäjarrutusavustin lisää jarrupainetta ja auttaa siten kuljettajaa hätäjarrutustilanteissa. Se voi lyhentää jarrutusmatkaa merkittävästi.

› ASR-vetoluistonesto varmistaa vetopidon liikkeelle lähdettäessä ja estää kiihdytettäessä vetäviä pyöriä pyörimästä tyhjää liukkaalla tienpinnalla.

› Rengaspainevaroitin TPM+ pitää kuljettajan aina ajan tasalla rengaspaineista.

› Mäkilähtöavustin auttaa ylämäkeen liikkeelle lähdettäessä. Järjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti mäessä, jonka kallistussuhde on vähintään noin viisi prosenttia. Sen ansiosta mäkilähtö onnistuu helposti ja turvallisesti ilman että kuljettajan tarvitsee käyttää seisontajarrua. Järjestelmä pitää autoa hetken paikallaan estäen sitä vierimästä taaksepäin ja moottoria sammumasta.

› Hätäjarrutuksessa vilkkuvat jarruvalot vähentävät perätörmäyksen riskiä erityisesti moottoriteiden ruuhkia lähestyttäessä tai silloin kun kuljettaja jarruttaa äkkinäisesti yllättävän esteen edessä.

Varapyörä

Vakiovarusteisen renkaanpaikkaussarjan tilalle voidaan lisävarusteena tilata:

› Tilapäisvarapyörä (vannekoko 6J × 16" ET 35, rengaskoko 205/60 R16), tarkoitettu 16-, 17- ja 18-tuuman pyörien tilalle.
› Tilaa säästävä varapyörä (vannekoko 3.5J × 18" ET 38, rengaskoko 125/70 R18), tarkoitettu autoon, jossa on Škoda Sound System -äänentoistojärjestelmä.

Ympäristövastuulliset tekniikat

Moottorin start-stop-järjestelmä

Moottorin start-stop-järjestelmä sammuttaa moottorin aina, kun siltä ei tarvita tehoa. Tämä toiminto on erityisen hyödyllinen kaupunkiajossa, sillä se pienentää huomattavasti polttoaineen kulutusta. Start-stop-järjestelmä aktivoituu toimintavalmiiksi moottorin käynnistämisen jälkeen. Järjestelmän voi kytkeä manuaalisesti pois toiminnasta katkaisinta painamalla, milloin tahansa.

Jarrutusenergian talteenotto

Mitä tapahtuu, kun energiaa otetaan talteen? Auton liike-energiaa muutetaan nopeutta hidastettaessa sähköksi, joka varastoidaan auton akkuun tai käytetään heti. Moottorijarrutuksessa generaattori syöttää sähkön auton sähköjärjestelmään ja akun lataukseen. Näin säästyy polttoainetta, joka muutoin kuluisi vastaavan sähköenergiamäärän tuottamiseen.

Eco-ajoasetus (Driving Mode Select - Ajoasetuksen valinta)

Ajoasetusvalinnan yksi vaihtoehto on Eco: tämä ajoasetus on suunniteltu ympäristötietoisille kuljettajille, joille ajamisen taloudellisuus on tärkeintä. Eco-ajoasetukseen liittyvä erityisominaisuus on ns. rullaamistila, joka on käytettävissä DSG-automaattivaihteiston yhteydessä. Rullaamistila on käytössä, kun autolla ajetaan jalka kaasupolkimelta nostettuna.

Vaihtamissuositus manuaalivaihteisissa autoissa

Oikean vaihteen käyttäminen säästää polttoainetta ja parantaa ajomukavuutta. Moottorin pienemmät kierrosluvut merkitsevät pienempää polttoaineen kulutusta ja moottorin hiljaisempaa käyntiä. Mittariston näytön oikean yläkulman symbolit ilmaisevat sopivimman vaihteen olevan kytkettynä tai suosittavat vaihtamaan suuremmalle tai pienemmälle vaihteelle.