Langaton SmartLink älypuhelimille

ŠKODA Scalassa ja ŠKODA Kamiqissa langaton SmartLink älypuhelimille

ŠKODA Scalassa ja ŠKODA Kamiqissa langaton SmartLink älypuhelimille

28. 8. 2019

Scalassa ja Kamiqissa kuljettajan on nyt mahdollista liittää älypuhelimensa auton infotainment-järjestelmään langattomasti. Ne ovat kaksi ensimmäistä ŠKODA-automallia, joissa on uusi langaton Wireless SmartLink -tekniikka. Sen avulla Apple CarPlayn ja Android Auton käyttö on entistäkin vaivattomampaa. Älypuhelimen käyttö autossa tapahtuu kokonaan ilman johtoja, jos varusteeksi lisäksi valitaan puhelimen induktiolatauksen mahdollistava Phone Box -matkapuhelinlokero, josta on langaton yhteys auton ulkopuolelle asennettuun antenniin.

Tähän saakka älypuhelin on pitänyt liittää auton järjestelmään USB-johdolla SmartLink-tekniikan käyttämiseksi. Liittämisen myötä tietyt, valitut älypuhelinsovellukset ovat olleet nähtävissä auton tietoviihdejärjestelmän näytössä, josta niitä on voinut käyttää. Nyt tarjolla olevalla langattomalla Wireless SmartLink -tekniikalla perheautoluokan SCALA ja uusi crossover-katumaasturi KAMIQ vievät älypuhelimen integroimisen uudelle, entistä helppokäyttöisemmälle tasolle.

Kun älypuhelinta ensimmäisen kerran käytetään autossa, se on yhdistettävä auton tietoviihdejärjestelmään Bluetooth-yhteydellä. Kun se on kerran tehty, puhelin yhdistyy langattomalla Wireless SmartLinkillä automaattisesti aina heti, kun puhelin tuodaan autoon. Ainut edellytys on, että puhelimessa on Bluetooth päällä. Puhelin parittuu auton kanssa Bluetoothilla; näytön peilauksen tiedot välittyvät langattomalla Wi-Fi-lähiverkolla. Kun älypuhelin laitetaan Phone Box -matkapuhelinlokeroon, puhelin yhdistyy auton tietoviihdejärjestelmään ja auton ulkopuoliseen antenniin. Lokerossa langattoman latauksen Qi-standardia tukeva puhelin latautuu induktiivisesti, ja ulkoantennin käyttö parantaa puhelimen yhteyttä verkkoon.

*Android Auto ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa älypuhelimiin.