ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallin hinnat julkaistu

31. října 2017
ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallin hinnat julkaistu

31.10.2017. ŠKODA jatkaa katumaasturikampanjaansa. ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallin maastoajo-ominaisuudet tulevat näyttävästi esiin auton ulkonäössä ja tekniikassa. Uusi etu- ja takaspoileri korostavat ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallin voimaa huokuvaa olemusta. Auto on 9 mm pidempi perusmalliin verrattuna. ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallin 19-tuumaiset antrasiitinväriset kevytmetallivanteet antavat oman tyylikkään leimansa auton vahvaan ulkonäköön. Uuteen nelivetoiseen KODIAQ-malliin on tarjolla kaksi bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria.

ŠKODA KODIAQ SCOUT erottuu massasta erityisen muotoilunsa ansiosta. Auto on 4 706 mm pitkä, siinä on jopa seitsemän istuinta ja oman kokoluokkansa suurimmat sisätilat ja kookkain tavaratila – ŠKODA KODIAQ SCOUT tekee vaikutuksen monessa eri suhteessa. Auton modernissa muotoilussa tunteisiin vetoavuus, käytännöllinen järkevyys ja vakuuttava vankkuus yhdistyvät täydellisesti toisiinsa.

Muotoilu
Automallin ainutlaatuisuus on havaittavissa heti ensi silmäyksellä. Puskurin alaosan hopeanvärinen suojus on jaettu visuaalisesti kolmeen eri osaan. Tämä korostaa ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallin maastoajoluonnetta. Kattokaiteet, ulkopeilikotelot ja sivuikkunoiden kehykset ovat myös tyylikkään hopeanväriset. Takalasi ja takasivulasit ovat tummennetut (tummennetut SunSet-ikkunat). Ne ovat yksi ulkopuolen keskeisistä erityispiirteistä. ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallissa on vakiovarusteena 19‑tuumaiset antrasiitinväriset kevytmetallivanteet. Auton tunnistaa myös etulokasuojissa ja hansikaslokeron kannessa olevista tekstilogoista.

Erityiset maastoajo-ominaisuudet
ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallin vakiovarusteisiin lukeutuvat muiden muassa Offroad-tila, joka säätää elektroniset alustajärjestelmät automaattisesti näppäimen painalluksella, huonontien paketti sisältäen pohjan ja moottorin alapuolisen suojuksen, pysäköintitutka edessä ja takana, sekä ajoasetuksen valinta (Eco, Normal, Sport, Individual ja Snow), joka vaikuttaa moottorin, automaattivaihteiston, ohjaustehostuksen ja ilmastointilaitteen ohjaukseen. Snow-ajoasetus mukauttaa ABS-jarrujen, ASR-vetoluistoneston ja mukautuvan vakionopeuden säätimen ACC sekä moottorinohjauksen toiminnan lumisilla tai muutoin liukkailla teillä ajamiseen.

Sisätilan erityisvarusteet korostavat myös auton omaleimaisuutta. ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallissa on vakiona Alcantara®-verhoillut istuimet joissa SCOUT-logo, monitoimiohjauspyörä, jaloteräksiset poljinlevyt, LED-tunnelmavalaistus jossa kymmenen värivaihtoehtoa, 8” Amundsen-navigointi- ja -tietoviihdejärjestelmä sekä Canton Sound System 10 kaiumella, Alcantara®-oviverhoukset sekä KODIAQ-logo etuovien kynnyslistoissa.

Moottorit
Tarjolla neljä moottorivaihtoehtoa, joiden tehot ovat 110 - 140 kW (150 - 190 hv):

1.4 TSI / 110 kW (150 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 194 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 9,9 sekuntia, polttoaineen kulutus: kaupunki 8,4 l / 100 km, maantie 6,2 l / 100 km, EU-yhdistetty 7,1 l / 100 km, CO2-päästö 163 g/km

2.0 TSI / 132 kW (180 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 207 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 8,0 sekuntia, polttoaineen kulutus: kaupunki 9,0 l / 100 km, maantie 6,3 l / 100 km, EU-yhdistetty 7,4 l / 100 km, CO2-päästö 170 g/km

2.0 TDI / 110 kW (150 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 194 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 9,9 sekuntia, polttoaineen kulutus: kaupunki 6,7 l / 100 km, maantie 5,1 l / 100 km, EU-yhdistetty 5,7 l / 100 km, CO2-päästö 149 g/km

2.0 TDI / 140 kW (190 hv) 4×4 DSG: huippunopeus 210 km/h, kiihtyvyys 0 - 100 km/h 8,6 sekuntia, polttoaineen kulutus: kaupunki 6,6 l / 100 km, maantie 5,3 l / 100 km, EU-yhdistetty 5,7 l / 100 km, CO2-päästö 150 g/km

Neliveto
Kaikissa ŠKODA KODIAQ SCOUT -malleissa on vakiona neliveto yhdistettynä DSG-vaihteistoon. Nelivedon sydän on elektronisesti ohjattu monilevykytkin, joka on asennettu painonjakauman kannalta suotuisasti takavetopyörästön eteen, toisin sanoen heti nivelakselin takapäähän. Nelivetojärjestelmän kytkeytymiset tapahtuvat erittäin nopeasti ja nerokkaasti tarpeen mukaan. Ohjainlaite määrittää kummallekin akselille optimaalisen voimanvälityksen. Vetopidon menettäminen estyy auton ajotilanteisiin reagoivalla ohjainlaiteohjauksella. Normaalissa ajotilanteessa, etenkin kun autossa on vähän kuormaa ja ajetaan verrattain tasaisilla nopeuksilla, monilevykytkin välittää moottorin voiman taloudellisesti lähes vain etupyörille.

Maastoajokelpoisuus
ŠKODA KODIAQ SCOUT viihtyy erinomaisesti myös teiden ulkopuolella. Peräti 194 mm maavaran avulla se selviytyy monista vaikeista paikoista. Ylityskulma on 21,3 astetta. Korin lyhyiden etu- ja takaylitysten ansiosta lähestymis- ja jättökulmat ovat erinomaiset 20,1 ja 22,8 astetta. Vakiovarustukseen kuuluva huonontien paketti tarkoittaa auton pohjan, moottorin ja vaihteiston alapuolen sekä jarru- ja polttoaineputkien ja johtojen suojausta. Kun päällystetty tie päättyy, kuljettaja voi valita Offroad-ajotilan käyttöön helposti katkaisinta painamalla. Lisävarusteena saatavan mukautuvan alustan säätöjärjestelmän (DCC, Dynamic Chassis Control) yhteydessä iskunvaimentimien toiminta sovitetaan asianmukaisesti ja kaasupolkimen reagointi mukautetaan hieman hitaammaksi. ABS-jarrujärjestelmä sallii pyörien lievän lukittumisen, jotta jarruttaessa pyörän eteen saadaan syntymään jarrutusta tehostava maa-aineskiila. Jotta vetopito maastossa ajettaessa on parempi, ASR-vetoluistonesto sallii pyörien tavallista suuremman tyhjää pyörimisen ja elektroninen tasauspyörästölukko (EDL) reagoi normaalia nopeammin. Mäkilähtöavustin ja alamäkihidastin aktivoidaan myös tarvittaessa. Alamäkihidastin auttaa kuljettajaa pitämään ajonopeuden vakiona, kun kuljettaja aloittaa rinteen alas ajamisen.

Tietoviihde ja ŠKODA Connect
ŠKODA KODIAQ SCOUT -malliin on tarjolla uusimmat tietoviihdejärjestelmät. Niiden kapasitiivinen kosketusnäyttö on kirkaslasityyppinen. Tietoviihteen huippua edustaa Columbus-navigointijärjestelmä, jossa on 9,2-tuumainen näyttö, WLAN-lähiverkko ja 4G SIM-korttimoduuli. ŠKODA KODIAQ SCOUT -mallissa on lisäksi erityinen näyttö, jossa näytetään ohjauskulma, kompassi, korkeusmittari sekä öljyn ja jäähdytysnesteen lämpötila. Automaattinen hätäpuhelutoiminto on vakiovaruste. ŠKODA Connectin sisältämät online-mobiilipalvelut ja -toiminnot täydentävät oivallisesti auton nykyaikaista tietoviihdejärjestelmää. Ne nostavat auton navigointi-, tieto- ja viihdejärjestelmien toiminnot sekä avustavat palvelut täysin uudelle tasolle. Toiminnot ja palvelut voidaan konfiguroida myös kotitietokoneelta tai ŠKODA Connect -sovelluksen kautta.

Hinnastot, varusteluettelo sekä lisätietoa KODIAQ SCOUT -mallista löytyy oheisilta sivuilta: http://www.skoda.fi/mallisto/kodiaq/kodiaq-scout

Tuoreimmat uutiset