This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.

Get back to the opening page.

RAPID SPACEBACKIN TEKNISET TIEDOT

Kaikki kaipaamasi tiedot

Auton mitat

Turvallisuus

Muut turvavarusteet

ŠKODA Rapidin ydin on ensiluokkainen, tinkimätön turvallisuus. Tämä kompakti perheautokokoluokan automalli sai vuonna 2012 viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä esimerkillisten turvaominaisuuksiensa ja -varusteidensa ansiosta. Aiemmin mainittujen turvajärjestelmien lisäksi Rapidissa on joko vakiona tai siihen on lisävarusteena saatavilla seuraavat varusteet:

EDL eli elektroninen tasauspyörästölukko auttaa, kun autolla kiihdytetään tai ajetaan mäkeä ylös ja jonkin vetävän pyörän pito on heikko.

ABS-järjestelmä estää pyörien lukkiutumisen hätäjarrutuksen yhteydessä tai liukkaalla pinnalla jarrutettaessa.

MKB eli monitörmäysjarrutusjärjestelmä aktivoi jarrujärjestelmän törmäyksen jälkeen estääkseen seurausonnettomuuksien syntymisen.

MSR-järjestelmä estää vetävien pyörien lukkiutumisen liukkaalla pinnalla moottorijarrutuksen yhteydessä.

Hätäjarrutusavustin lisää jarrupainetta ja avustaa siten kuljettajaa hätäjarrutustilanteissa. Jarrutusmatka voi siten merkittävästi lyhentyä.

ASR-vetoluistonesto varmistaa vetopidon liikkeelle lähdettäessä ja estää kiihdytettäessä vetäviä pyöriä pyörimästä tyhjää liukkaalla tienpinnalla.

Rengaspainevalvonta pitää kuljettajan ajan tasalla rengaspaineiden suhteen.

mäkilähtöavustin auttaa ylämäkeen liikkeelle lähdettäessä. Järjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti mäessä, jonka jyrkkyys on vähintään viisi prosenttia. Sen ansiosta mäkilähtö onnistuu helposti ja turvallisesti ilman että kuljettajan tarvitsee käyttää seisontajarrua. Järjestelmä pitää autoa hetken paikallaan estäen sitä vierimästä taaksepäin ja moottoria sammumasta.